مدارس و دانشگاه ها آخرین مکانی است که باز می شود، کرونا سیاسی نیست، وزیر بهداشت اجباری به حضور در شورای شهر ندارد
به گزارش آسمان فارس، سخنگوی وزارت بهداشت گفت: عجله ای برای بازگشایی مدارس و دانشگاه ها نداریم و آخرین جایی است که باز می شوند و هر گونه تصمیم گیری در این زمینه تابع تصمیمات ستاد ملی مبارزه با کرونا خواهد بود.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرنگاران، کیانوش جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت در نشست خبری آنلاین که با حضور تعدادی از خبرنگاران برگزار گشت در پاسخ به این پرسش که چرا آمار فوتی های مبتلا به کرونا توسط برخی پزشکان یا افراد غیر کارشناس اعلام می شود و این افراد تلاش می کنند آمار های رسمی را زیر سوال ببرند و وزارت بهداشت تا به امروز اقدامی انجام نداده است گفت: برای بیان علت فوتی های مبتلا به کرونا نیازمند متخصصین هستیم و این آمار توسط کارشناسان اعلام می شود.
وی اضافه کرد: برخی واکنش های وزارت بهداشت را تحمل نمی کنند اگر تخلفی درحال انجام است نهاد های نظارتی باید رسیدگی کنند، ما از تلاش همکارانمان دفاع می کنیم و داروغه شهر نیستیم با صراحت و صداقت آمار را تقدیم مردم خواهیم کرد فهم اینکه سیاسیون چرا علاقه ای به این آمار دارند برای ما سخت است و من درباره چیزی که متوجه نمی شوم اظهار نظر نمی کنم، ظاهرا ما باید هر حرف ضد و نقیض بی پایه را بشنویم و اشاره ای به این اظهارات نکنیم.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: قرار نیست سلامت را به سیاست پیوند بزنیم و باید مانع این موضوع شویم، برای بقیه موارد دستگاه های مربوطه وظیفه خود را انجام خواهند داد.
جهانپور درباره عادی شدن پذیرش بیماران در آی سی های بیمارستان ها با وجود افزایش تردد ها در شهر تهران گفت: امروز بیش از هزار تخت به نسبت روز های اول برای خدمت به بیماران مبتلا به کرونا اضافه کرده شده است و امروز با کاهش تعداد موارد بستری مبتلا به کرونا در آی سی یو روبرو هستیم و قاعدتا نیاز به این تخت ها برای این بیماران کاهش پیدا می کند لذا از آی سی یو برای بیماران غیر کوید 19 استفاده می شود و در صورت نیاز مجدد تغییر کاربری با فوریت انجام خواهد شد و در این زمینه مسئله ای وجود ندارد.
وی گفت: ما مسئول پاسخگویی به ادعای گزارشگران بدون مرز از سانسور اخبار کرونایی نیستیم، البته می بینید که ما هر روز آمار را اعلام می کنیم و این در حالی است که خیلی از کشور ها آمار را نه تنها نمی گویند بلکه یک مقام سیاسی را با کلی دستورالعمل و چارچوب می آورند تا آن چیزی که خودشان دلشان می خواهد بگویند.
سخنگوی وزارت بهداشت اضافه کرد: وزیر بهداشت طبق هیچ قانونی مجبور نیست به شورای شهر برود و بخواهد برای آن ها آمار اعلام کند، وزارت بهداشت به مجلس و قوه قضائیه و نهاد های بالادستی پاسخگو است و اینکه می گویند ما آمار سیاسی اعلام می کنیم را کاملاً رد می کنم.
جهانپور ادامه داد: در هیچ کشوری اطلاعات و آمار را از گورستان ها و بهشت زهرا نگرفته و اعلام نمی کنند و تنها مرجع ذی صلاح و رسمی برای اعلام آمار وزارت بهداشت است. باز هم خواهش می کنم درمان و بهداشت را سیاسی نکنند هرچند برخی از سیاسیون علاقه دارند به این حوزه ورود کنند. برخی از دوستان سرمایه اجتماعی را مورد هدف قرار گرفتند و دارند با آمار و مسائل کرونایی مردم را اذیت می کنند.
سخنگوی وزارت بهداشت بیان نمود: فاصله گذاری هوشمند به معنای عادی سازی امور نیست چرا که شرایط، شرایط عادی نیست، ما تلاش می کنیم با ارائه آمار به مردم یادآوری کنیم که هنوز خطر وجود دارد و اصلاً نمی خواهیم بگوییم که شرایط عادی است، چرا که از هر 11 نفری که در ایران فوت می کند یک نفر به دلیل ابتلاء به کرونا است و این یعنی شرایط عادی نیست.
وی گفت: ما نمی توانیم آمار و ارقام دلخواه افراد را بسازیم، اینکه امروز آمار ما پایین تر از دیروز بوده است به دلبخواه کسی نیست و تنها واقعیت است.
جهانپور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه رئیس سازمان غذا و دارو گفته است ما هیچ گونه واردات دارو های مربوط به کرونا نداریم، اما هلال احمر اعلام کرده دو محموله دارو های کرونا در حال وارد شدن به کشور است. آیا هلال احمر بدون مجوز وزارت بهداشت واردات انجام می دهد، شرح داد: بحث اصلی این است که داروی کرونای یعنی چه؟ امروز بنا بر شواهدی موجود برخی از دارو ها برای این بیماری کارایی دارد نه اینکه داروی این بیماری است. البته هر دارویی که برای درمان کرونا لازم باشه تولید داخل می شود. البته شاید یک دارویی وارداتی باشد و برای برخی مواقع برای بیماران کرونایی هم استفاده شود، ولی نمی توان گفت که به دلیل اینکه این دارو وارداتی است پس داروی درمان کرونا را وارد میکنیم.
وی گفت: یکی دو مورد از دارو های وارداتی در طرح های مطالعاتی مورد استفاده قرار گرفته است که در پروتکل ها نیست، اما به دلیل وارداتی بودن آن نمی توان آن ها را داروی کرونا نام گذاری کرد؛ الان دارویی که برای درمان کرونایی ها مصرف می شود داروی وارداتی نیست و تمامی دارو ها تولید داخل است.
جهانپور گفت: هر گونه تصمیم گیری در زمینه بازگشایی مدارس و دانشگاه ها تابع تصمیمات ستاد ملی مبارزه با کرونا خواهد بود یکی از مهم ترین نگرانی ما برای آغاز آموزش حضوری دانشجویان در دانشگاه ها بحث حضور فیزیکی دانشجویان در محیط دانشگاه، خوابگاه ها و تردد آنها از شهرهای مختلف به مراکز آموزشی است به همین جهت تامین سلامت دانشجویان اولویت اصلی تصمیم گیری ما خواهد بود، مدارس و دانشگاه ها آخرین مکان هایی هستند که باز می شوند عجله ای نداریم و مسابقه نیست.
جهانپور درباره عادی شدن پذیرش بیماران در بخش های آی سی یو بیمارستان ها با وجود افزایش ترددها در شهر تهران، گفت: امروز بیش از هزار تخت به نسبت روزهای اول برای خدمت به بیماران مبتلا به کرونا اضافه کرده شده است و امروز با کاهش تعداد موارد بستری مبتلا به کرونا در آی سی یو روبرو هستیم و قاعدتاً نیاز به این تخت ها برای این بیماران کاهش پیدا می کند لذا از آی سی یو برای بیماران غیر کووید 19 استفاده می شود و در صورت نیاز مجدد تغییر کاربری با فوریت انجام خواهد شد و در این زمینه مسئله ای وجود ندارد.
جهانپور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه رئیس سازمان غذا و دارو گفته است ما هیچ گونه واردات داروهای مربوط به کرونا نداریم اما هلال احمر اعلام کرده دو محموله داروهای کرونا در حال وارد شدن به کشور است. آیا هلال احمر بدون مجوز وزارت بهداشت واردات انجام می دهد، شرح داد: بحث اصلی این است که داروی کرونای یعنی چه؟ امروز بنا بر شواهدی موجود برخی از داروها برای این بیماری کارایی دارد نه اینکه داروی این بیماری است. البته هر دارویی که برای درمان کرونا لازم باشه تولید داخل می شود. البته شاید یک دارویی وارداتی باشد و برای برخی مواقع برای بیماران کرونایی هم استفاده شود ولی نمی توان گفت که به دلیل اینکه این دارو وارداتی است پس داروی درمان کرونا را وارد میکنیم.
وی گفت: یکی دو مورد از دارو های وارداتی در طرح های مطالعاتی مورد استفاده قرار گرفته است که در پروتکل ها نیست اما به دلیل وارداتی بودن آن نمی توان آنها را داروی کرونا نام گذاری کرد؛ الان دارویی که برای درمان کرونایی ها مصرف می شود داروی وارداتی نیست و تمامی داروها تولید داخل است.
سخنگوی وزارت بهداشت اضافه کرد: آمار در تهران بر اساس نتایج آزمایشگاهی فرایند صعودی در موارد ابتلای جدید را نشان نمی دهد. ما قصد عادی سازی نداریم بلکه تاکید ما بر فاصله گذاری های اجتماعی نشان می دهد شرایط به هیچ عنوان عادی نیست.
وی ادامه داد: اگر فکر کنیم شرایط عادی شده است ممکن است منجر به افزایش آمار شود یا پیامدهای زیانباری در پی داشته باشد بنابراین باید پایبندی به نکات بهداشتی را همواره عملی کنیم. امروز یک دهم یا یک یازدهم مرگ ها مربوط به کرونا است پس این نشان می دهد شرایط عادی مقابل ما نیست.
منبع: خبرگزاری دانشجو