طرز تهیه مرغ ترش به شیوه گیلانی و مازندرانی؛ با فوت و فن های ریز برای طعمی بهتر

به گزارش آسمان فارس، مرغ ترش یا به گویش شمالی، تورش مرغ یکی از غذاهای خوشمزه و مجلسی در ایران است که مربوط به شهرهای شمالی کشور بخصوص گیلان و مازندران است. به شما پیشنهاد می کنیم در ایام خاص مثل عید نوروز و شب یلدا حتما این غذای خوشمزه را درست کنید. موادی که در مرغ ترش استفاده می گردد شامل؛ مرغ، انواع سبزیجات معطر، آبغوره یا به عنوان جایگزین از آبلیمو یا آب نارنج، رب انار، سیر و… است. به طور کلی دستور پخت مرغ ترش در گیلان و مازندران با یکدیگر فرق داره. در ادامه در قسمت آشپزی از خبرنگاران بلاگ با دستور پخت مرغ ترش به شیوه گیلانی و مازندرانی شما را همراهی خواهیم کرد.

طرز تهیه مرغ ترش به شیوه گیلانی و مازندرانی؛ با فوت و فن های ریز برای طعمی بهتر

مواد لازم برای تهیه مرغ ترش مازندرانی:

مرغ2 عدد سینه
سبزیجات معطر150 گرم
پیاز1 عدد
گردو آسیاب شدهنصف پیمانه
رب انار4 قاشق غذا خوری
روغن سرخ کردنیبه اندازه لازم
نمک، زردچوبه و فلفلبه اندازه لازم

طرز تهیه مرغ ترش مازندرانی:

  • در مرحله اول برای تهیه مرغ ترش مازندرانی سبزیجات معطر که شامل؛ جعفری، گشنیز، تره، نعناع، برگ سیر شوید و سبزیجات معطر شمالی مانند خلواش، زلنگ، اناریجه و اوجی هستند را کاملاً پاک کنید و با دقت بشویید. سپس آن ها را در یک صافی قرار دهید تا آب آن ها برود و خشک شوند. سپس سبزی ها را از طریق تخته آشپزخانه با استفاده از یک چاقوی تیز، ساطوری و کاملا خرد کنید.
  • سینه مرغ را تمیز کنید و بشویید و سپس بعد از خشک شدن آن دو طرف سطح مرغ را با نمک و زردچوبه آغشته کنید. سپس یک تابه بگذارید و در آن روغن سرخ کردنی بریزید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم بگذارید و بعد از داغ شدن روغن، سینه را درون تابه قرار دهید و دو طرف سینه را تا زمانی که طلایی شوند، سرخ کنید.
  • یک تابه دیگر مهیا کنید و درون آن کمی روغن سرخ کردنی بریزید و بعد از قرار دادن بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم و داغ شدن روغن، سبزی ها را درون تابه بریزید و به آرامی تفت دهید تا سرخ شوند و کمی رنگ آن ها تغییر کند. توجه کنید که سرخ کردن زیاد سبزی ها طعم غذای شما را خراب می نماید.
  • پیاز را پوست بگیرید و بشویید. سپس پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و یا آن را رنده کنید. سپس درون تابه ای که مرغ را سرخ کردید کمی دیگر روغن بریزید و بگذارید تا داغ گردد. سپس پیاز را درون آن تفت دهید تا طلایی گردد. بعد از تغییر رنگ پیاز به طلایی، 4 قاشق غذا خوری رب انار به تابه اضافه کنید و آن را به خوبی هم بزنید و پیاز را با رب انار تفت دهید.
  • نوبت اضافه کردن نصف پیمانه گردوی آسیاب شده به تابه است و سپس مواد را خوب هم بزنید. بعد از اینکه که مواد کمی تفت خوردند، نوبت به اضافه کردن سبزی های سرخ شده به تابه می رسد. بعد از اضافه کردن سبزی ها کاملاً مواد را با هم مخلوط کنید تا مواد طعم یکدیگر را بگیرند. حالا اندازهی از مواد را مزه کنید و صورت لزوم به آن رب انار اضافه کنید. سپس حدود یک پیمانه آب به خورشت تابه اضافه کنید و بعلاوه به آن نمک و فلفل هم اضافه کنید و خوب مواد را با هم مخلوط کنید و سینه مرغ های سرخ شده را در تابه قرار دهید و سپس در تابه را بگذارید و به خورش به اندازه 45 دقیقه تا 1 ساعت وقت دهید تا به خوبی پخته گردد. بعد از گذشت این مدت آب خورش کمی تبخیر می گردد و مرغ ترش کاملاً جا بیافتد.

بعد از آماده شدن مرغ ترش آن را در یک ظرف مناسب بریزید و به همراه پلو زعفرانی سرو کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه سبزی پلو با ماهی؛ با معطرترین سبزی ها????(مخصوص شب عید)

مرغ ترش گیلانی

مواد لازم برای مرغ ترش گیلانی:

مرغ2 عدد سینه
تخم مرغ2 عدد
پیاز1 عدد
لپهنصف پیمانه
سیر5 حبه
سبزیجات معطر200 گرم
آبلیمو یا آبغوره یا آب نارنجنصف پیمانه
زعفران آب نموده1 قاشق سوپ خوری
روغن مایعبه اندازه لازم
نمک، زردچوبه و فلفلبه اندازه لازم

طرز تهیه مرغ ترش گیلانی:

  • ابتدا بهتر است لپه ها را از شب قبل در چند لیوان آب خیس کنید و آب آن را سه بار به مدت یک ساعت یکبار عوض کنید. این کار باعث می گردد هم لپه ها راحت تر پخته شوند و هم از نفخ شکم جلوگیری کند.
  • پیاز را پوست بگیرید و بشویید، سپس به صورت نگینی خرد کنید.
  • یک قابلمه را انتخاب کنید و اندازهی روغن در آن بریزید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم بگذارید تا داغ گردد. سپس پیازهای خرد شده را در قابلمه بریزید و تفت دهید.
  • سینه مرغ را پاک کنید و بشویید و به قابلمه اضافه کنید و به همراه پیازها تفت دهید تا رنگ مرغ تغییر کند.
  • در مرحله بعد لپه هایی که از قبل خیس کردید را به قابلمه مرغ و پیاز اضافه کنید و مواد را با یکدیگر تفت دهید. سپس بر روی مواد دو پیمانه آب جوش بریزید و در قابلمه را بگذارید و حرارت را کم کنید و بگذارید تا مواد کاملا پخته شوند.
  • سپس در گام بعدی سیرها را پوست بگیرید و با گوشت کوب له کنید. بعلاوه سبزیجات معطر که شامل؛ تره، جعفری، گشنیز، نعناع و خلواش است را تمیز کنید و بشویید. سپس بر روی تخته آشپزخانه به صورت ساطوری خرد کنید.
  • یک تابه را انتخاب کنید و درون آن روغن سرخ کردنی بریزید و بر روی اجاق گاز با حرارت میانه قرار دهید تا داغ گردد. سپس سیرهای له شده را به همراه سبزیجات معطر خرد شده را در آن تفت دهید.
  • بعد از مدتی چک کنید که آیا مرغ به همراه لپه ها کمی نرم شده اند. سپس به قابلمه سبزیجات و سیر تفت داده شده را به همراه نمک، فلفل، آبلیمو یا آب نارنج و زعفران آب نموده را اضافه کنید و خوب مواد را هم بزنید.
  • تخم مرغ ها را در یک کاسه بشکنید و خوب هم بزنید تا سفیده و زرده آن کاملا قاطی شوند و بعد از اینکه خورش شما جا افتاد تخم مرغ های هم زده را به آن اضافه کنید تا بسته شوند. بعد از آن حدود 15 دقیقه بعد مرغ ترش شما آماده است.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه 6 نوع غذا با مرغ؛ کاربردی و لذیذ ????

نکات مهم در طرز تهیه مرغ ترش:

  • در تهیه مرغ ترش می توانید از ران مرغ به جای سینه نیز بهره ببرید. ران مرغ ارزانتر و زمان کمتری احتیاج به پختن دارد.
  • در مرغ ترش گیلانی، اندازه آب غذا را قبل از اضافه کردن تخم مرغ تنظیم کنید. زیرا تخم مرغ ها آب خورش را می کشند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کشک بادمجان؛ به 2 روش مجلسی و رژیمی!

منبع: اُکالا
انتشار: 25 آذر 1400 بروزرسانی: 25 آذر 1400 گردآورنده: asemanfars.ir شناسه مطلب: 1823

به "طرز تهیه مرغ ترش به شیوه گیلانی و مازندرانی؛ با فوت و فن های ریز برای طعمی بهتر" امتیاز دهید

2 کاربر به "طرز تهیه مرغ ترش به شیوه گیلانی و مازندرانی؛ با فوت و فن های ریز برای طعمی بهتر" امتیاز داده اند | 1 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه مرغ ترش به شیوه گیلانی و مازندرانی؛ با فوت و فن های ریز برای طعمی بهتر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید