43 نکته راهنمای خرید شکلات ، خوردن شکلات تلخ برای همه مناسبه؟
به گزارش آسمان فارس، برای خریدن شکلات مرغوب و باکیفیت باید به چه نکاتی توجه کنیم؟ شکلات فقط یه خوراکی خوشمزه نیست؛ یه تجربه ست، یه حس خوب که با اولین تکه اش توی دهنتون آب می شه و حال وهواتون رو عوض می کنه. وقتی می خواین شکلات بخرین، با دنیایی از انتخاب ها روبه رو می شین؛ از شکلات های تلخ و پرکاکائو گرفته تا مدل های شیری، مغزدار یا حتی طعم دارهای عجیب وغریب. اما واقعاً چطور می تونین بفهمین کدوم شکلات براتون مناسب تره؟ این مقاله از در رو به راهنمای خرید شکلات خوب و باکیفیت اختصاص دادیم تا نکات مهم در زمان خرید انواع شکلات، روش نگهداری صحیح شکلات و هر چیزی که درباره شکلات باید بدونین رو بهتون بگیم.

انواع شکلات و ویژگی های آنها
وقتی وارد دنیای شکلات می شین، با طیف گسترده ای از طعم ها، بافت ها و ترکیبات روبه رو هستین که هر کدومشون تجربه ای متفاوت رو براتون رقم می زنن. اولین قدم برای خرید آگاهانه شکلات اینه که انواع مختلفش رو بشناسین و تفاوت هاشون رو بدونین.
انواع شکلات بر اساس درصد کاکائو
1- شکلات تلخ (60٪ به بالا)
اگه دنبال شکلاتی هستین که هم طعم اصیل کاکائو رو داشته باشه، هم خواص تغذیه ای قابل توجه، شکلات تلخ انتخاب ایده آلیه. این نوع شکلات معمولاً درصد کاکائوی بالایی داره (از 60٪ تا حتی 99٪) و به خاطر همین، میزان شکرش خیلی کمتره. طعمش قوی، گس و تلخه ولی اگه بهش عادت کنین، تبدیل می شه به یه میان وعده سالم و انرژی زا.
شکلات تلخ سرشار از آنتی اکسیدانه و برای سلامت قلب، مغز و حتی خلق وخو هم مفیده. موقع خرید این شکلات، حتماً درصد کاکائو رو روی بسته بندی آنالیز کنین؛ هر چه بیشتر باشه، شکلات خالص تر و سالم تره.
2- شکلات نیمه تلخ
شکلات نیمه تلخ یه گزینه خوب برای انتخاب بین طعم تلخی و شیرینیه. معمولاً درصد کاکائوی این شکلات بین 45٪ تا 60٪ متغیره و میزان شکرش نسبت به شکلات تلخ بیشتره، اما نسبت به شکلات شیری سالم تر محسوب می شه.
طعمش برای کسایی که شکلات تلخ براشون بیش از حد تلخه، ولی نمی خوان سراغ شکلات های خیلی شیرین برن، کاملاً مناسبه. این نوع شکلات هم توی شیرینی پزی کاربرد زیادی داره، هم برای مصرف روزمره انتخاب خوبی به حساب میاد.
3- شکلات شیری
اگه طعم ملایم تر و شیرین تر شکلات رو ترجیح می دین، شکلات شیری همون چیزیه که دنبالش هستین. ترکیب کاکائو، شیر خشک و شکر باعث می شه بافت این شکلات، نرم تر و طعمش دل پذیرتر باشه. این نوع شکلات معمولاً درصد کاکائوی پایینی داره، ولی به خاطر شیر و شکر بیشتر، کالریش بالاتره. شکلات شیری بین بچه ها و هواداران طعم های کلاسیک خیلی محبوبه. فقط موقع خرید، حواستون باشه که برخی برندها از چربی های گیاهی یا افزودنی های مصنوعی استفاده می کنن که بهتره ازشون پرهیز کنین.
4- شکلات سفید
شکلات سفید در واقع شکلات بدون پودر کاکائوئه؛ یعنی فقط از کره کاکائو، شیر خشک و شکر تشکیل شده. به همین دلیل، رنگش روشن تره و طعمش کاملاً شیرین و کرمیه. این نوع شکلات بیشتر برای تزئین دسرها یا ترکیب با طعم دهنده های خاص استفاده می شه، چون طعمش به تنهایی ممکنه برای برخی ها بیش از حد شیرین باشه. ارزش تغذیه ای شکلات سفید نسبت به شکلات های کاکائویی کمتره، ولی ظاهرش مجذوب کنندهه و توی بسته بندی های فانتزی یا برای هدیه ای خیلی خوبه.
بیشتر بخوانید:
انواع شکلات بر اساس ترکیبات اضافه
1- شکلات مغزدار (فندق، بادام، پسته)
اگه دنبال شکلاتی هستین که هم خوش طعم باشه، هم ارزش غذایی بالاتری داشته باشه، شکلات های مغزدار انتخاب مناسبی ان. ترکیب کاکائو با مغزهایی مثل فندق، بادام یا پسته باعث می شه بافت شکلات متنوع تر بشه و طعمش عمق بیشتری پیدا کنه. این نوع شکلات ها معمولاً انرژی زا هستن و برای میان وعده یا پذیرایی مناسبن. فقط موقع خرید، حواستون باشه که برخی برندها میزان مغزها رو خیلی کم در نظر می گیرن یا از مغزهای فرآوری شده با روغن و نمک استفاده می کنن که ارزش تغذیه ای اونو رو پایین میاره.
2- شکلات میوه ای (کشمش، توت خشک)
شکلات های میوه ای معمولاً با میوه های خشک شده مثل کشمش، توت خشک یا حتی زغال اخته ترکیب می شن و طعمی شیرین تر و طبیعی تر دارن. این ترکیب باعث می شه شکلات علاوه بر طعم، فیبر و آنتی اکسیدان بیشتری هم داشته باشه. برای کسایی که دنبال یه گزینه سبک تر و سالم تر هستن، شکلات میوه ای می تونه جایگزین خوبی برای شکلات های پرشکر باشه. البته باید دقت کنین که برخی محصولات از میوه های فرآوری شده با شکر اضافه استفاده می کنن که بهتره ازشون پرهیز کنین.
3- شکلات طعم دار (نعناع، پرتقال، قهوه)
اگه از طعم های کلاسیک خسته شدین و دنبال یه تجربه متفاوت هستین، شکلات های طعم دار می تونن انتخاب هیجان انگیزی باشن. این شکلات ها با طعم دهنده هایی مثل نعناع، پرتقال یا قهوه ترکیب می شن و معمولاً در قالب های خاص یا بسته بندی های فانتزی عرضه می شن. طعم دهنده ها می تونن طبیعی یا مصنوعی باشن، پس بهتره ترکیبات رو آنالیز کنین تا مطمئن بشین با ذائقه تون هماهنگه. شکلات طعم دار برای هدیه دادن یا پذیرایی خاص خیلی مناسبن، چون هم ظاهر مجذوب کنندهی دارن، هم طعم متفاوتی ارائه می دن.
بیشتر بخوانید:
انواع شکلات بر اساس نوع شیرین کننده
1- شکلات معمولی با شکر
رایج ترین نوع شکلات، همون شکلات هاییه که با شکر معمولی شیرین شدن. این مدل ها طعم دل پذیر و بافت کلاسیکی دارن که بین بیشتر مصرف کننده ها محبوبه. اما اگه به سلامت بدن یا کنترل قند خون اهمیت می دین، باید حواستون باشه که میزان شکر در برخی برندها خیلی بالاست و می تونه باعث افزایش کالری و افت ارزش تغذیه ای بشه. برای مصرف روزمره، بهتره سراغ شکلات هایی برین که درصد شکرشون کنترل شده ست و در ترکیبشون خبری از شربت گلوکز یا شیرین کننده های مصنوعی نیست.
2- شکلات رژیمی با شیرین کننده های طبیعی یا مصنوعی
این نوع شکلات های رژیمی برای کسایی طراحی شدن که دنبال کاهش مصرف شکر هستن، مثل افراد دیابتی یا کسانی که رژیم دارن. معمولاً از شیرین کننده هایی مثل استویا، اریتریتول یا سوکرالوز توی این شکلات ها استفاده می شن که کالری کمی دارن یا اصلاً کالری ندارن. طعم این شکلات ها ممکنه کمی متفاوت باشه (گاهی تلخ تر یا با طعم زمینه ای خاص) اما برندهای حرفه ای تونستن این تفاوت رو به حداقل برسونن. موقع خرید این نوع شکلات ها، حتماً نوع شیرین کننده رو آنالیز کنین، چون برخی ها ممکنه باعث نفخ یا حساسیت بشن.
3- شکلات بدون شکر
شکلات های بدون شکر معمولاً شکلات تلخ هایی هستن که فقط از کاکائو، کره کاکائو و گاهی وانیل، بدون هیچ نوع شیرین کننده ای درست شدن. طعم این شکلات ها کاملاً تلخه و برای کسایی مناسبه که یا به طعم تلخ علاقه دارن یا به دلایل پزشکی باید مصرف شکر رو صفر کنن. این شکلات ها ارزش تغذیه ای بالایی دارن، ولی برای پذیرایی یا هدیه دادن شاید خیلی مناسب نباشن، چون طعمشون برای همه خوشایند نیست. اگه دنبال شکلاتی کاملاً خالص و سالم هستین، این گزینه می تونه انتخاب خوبی باشه؛ فقط باید با تلخیش کنار بیاین.
انواع شکلات بر اساس روش فراوری
1- شکلات صنعتی
شکلات های صنعتی به صورت انبوه و توی کارخانه های بزرگ فراوری می شن. این نوع شکلات ها معمولاً فرمول استاندارد و ثابتی دارن، قیمتشون ارزان تره و در بیشتر فروشگاه ها پیدا می شن. اما کیفیت مواد اولیه، میزان کاکائو و نوع چربی یا شیرین کننده استفاده شده، ممکنه خیلی متغیر باشه. اگه دنبال شکلاتی برای مصرف روزمره یا پذیرایی عمومی هستین، شکلات صنعتی گزینه مناسبیه، فقط موقع خرید، حتماً ترکیبات روی اونو بخونین تا از افزودنی های مصنوعی یا چربی های ناسالم دوری کنین.
2- شکلات دست ساز یا آرتیزان
شکلات های آرتیزان یا دست ساز، معمولاً با دقت و وسواس بیشتری تهیه می شن؛ از انتخاب دانه های کاکائو گرفته تا فرآیند فراوری و بسته بندی. این شکلات ها اغلب درصد بالاتری از کاکائو دارن، بدون مواد نگهدارنده یا افزودنی های مصنوعی فراوری می شن و طعم و بافت منحصربه فردی دارن. ظاهرشون هم معمولاً خاص تره و برای هدیه دادن یا تجربه شکلات خوری حرفه ای خیلی مناسبن. البته قیمتشون بالاتره، ولی اگه کیفیت براتون مهمه، ارزش هزینه کردن رو دارن.
3- شکلات ارگانیک یا بدون گلوتن
اگه به تغذیه سالم یا حساسیت های غذایی توجه دارین، شکلات های ارگانیک یا شکلات بدون گلوتن می تونن انتخاب مطمئن تری باشن. شکلات ارگانیک با مواد اولیه ای فراوری می شه که بدون سموم شیمیایی یا کودهای مصنوعی پرورش داده شدن و معمولاً بدون نگهدارنده یا رنگ مصنوعی ان. شکلات های بدون گلوتن هم برای افراد مبتلا به سلیاک یا کسانی که رژیم بدون گلوتن دارن، کاملاً ایمن ان. موقع خرید، به گواهی های ارگانیک یا علامت gluten-free روی بسته بندی دقت کنین، چون برخی برندها فقط ادعا می کنن بدون اینکه استاندارد واقعی داشته باشن.
نکات مهم در هنگام خرید شکلات
وقتی می خواین شکلات بخرین، ظاهر بسته بندی یا تبلیغات رنگارنگ ممکنه وسوسه تون کنه، اما یه انتخاب درست احتیاج به دقت بیشتری داره. توی این بخش، قراره با هم مرور کنیم که موقع خرید شکلات باید به چه چیزهایی توجه کنین تا هم از نظر طعم راضی باشین، هم از نظر سلامت و کیفیت.
1- آنالیز ترکیبات شکلات روی بسته بندی
اولین چیزی که توی راهنمای خرید شکلات باید بهش توجه کنین، فهرست مواد تشکیل دهنده ست. شکلاتی که درصد بالایی از کاکائو داره و از کره کاکائو واقعی استفاده نموده، معمولاً کیفیت بالاتری داره. بهتره از محصولاتی که توشون روغن پالم، چربی های هیدروژنه یا طعم دهنده های مصنوعی به کار رفته، بهتره فاصله بگیرین. وجود شیرین کننده های طبیعی مثل استویا یا اریتریتول در شکلات های رژیمی یه امتیازه، ولی باید مطمئن باشین که با ذائقه تون سازگاره.
2- درصد کاکائو و نوع چربی شکلات
درصد کاکائو روی بسته بندی، یه شاخص مهمه برای تشخیص میزان خلوص شکلات. بنا بر راهنمای خرید شکلات، شکلات های تلخ با درصد بالای کاکائو، هم سالم ترن، هم طعم پیچیده تری دارن. بعلاوه، نوع چربی استفاده شده توی شکلات ها خیلی مهمه. کره کاکائو اصل نشونه کیفیت بالاست، در حالی که چربی های گیاهی ارزون قیمت معمولاً نشونه محصول صنعتی و کم کیفیته.
3- تاریخ فراوری و انقضای شکلات
شکلات تازه، طعم و بافت بهتری داره. اگه شکلات مدت زیادی مونده باشه، ممکنه دچار سفیدک بشه و بافتش تغییر کنه. پس حتماً تاریخ فراوری و انقضای شکلات رو آنالیز کنین، مخصوصاً اگه شکلات رو برای هدیه دادن یا پذیرایی می خرین.
4- برند و کشور فراوریکننده شکلات
برندهای معتبر معمولاً فرمولاسیون ثابت و کنترل کیفیت بهتری دارن. بنا بر راهنمای خرید شکلات، شکلات های اروپایی مثل بلژیکی یا سوئیسی به خاطر سنت شکلات سازی حرفه ای شون معروفن، ولی برندهای ایرانی باکیفیت هم هستن که با قیمت مناسب تر، کیفیت خوبی دارن. اگه دنبال شکلات دست ساز یا خاص هستین، برندهای آرتیزان رو هم آنالیز کنین.
5- ظاهر بسته بندی و موقعیت مصرف شکلات
بر اساس راهنمای خرید شکلات، بسته بندی شکلات فقط برای زیبایی نیست؛ باید مقاوم باشه در برابر نور، هوا و رطوبت. اگه شکلات رو برای هدیه می خرین، ظاهر بسته بندی اهمیت بیشتری پیدا می کنه. اما برای مصرف شخصی، بهتره تمرکزتون روی ترکیب و کیفیت باشه، نه فقط طراحی.
6- آنالیز گواهی ها و استانداردهای شکلات
اگه دنبال شکلات سالم تر یا خاص تر هستین، به گواهی هایی مثل ارگانیک، Fair Trade، Gluten-Free یا Vegan روی بسته بندی دقت کنین. این علامت ها نشون می دن که شکلات تحت نظارت های خاص فراوری شده و برای گروه های خاص مصرفی مناسب تره. البته برخی برندها فقط از این اصطلاحات برای بازاریابی استفاده می کنن، پس بهتره به اعتبار برند و جزئیات ترکیبات هم توجه کنین.
7- تطابق نوع شکلات با هدف خرید
قبل از انتخاب، معین کنین شکلات رو برای چی می خواین:
- برای مصرف روزمره؟ شکلات تلخ یا نیمه تلخ با بسته بندی ساده.
- برای هدیه؟ شکلات های دست ساز با بسته بندی لوکس.
- برای رژیم؟ شکلات بدون شکر یا با شیرین کننده طبیعی.
- برای پذیرایی؟ شکلات شیری یا مغزدار با ظاهر مجذوب کننده.
این تطابق باعث می شه هم انتخابتون دقیق تر باشه، هم رضایت بیشتری از خریدتون داشته باشین.
8- شناخت برند شکلات و منشأ کاکائو
برندهای معتبر معمولاً منشأ دانه های کاکائو رو معین می کنن؛ مثلاً Single Origin Ecuador یا Blend from Ghana & Ivory Coast. این اطلاعات نشون می ده که فراوریکننده به کیفیت و شفافیت اهمیت می ده. منشأ کاکائو روی طعم نهایی تأثیر زیادی داره مثلا دانه های کاکائو آمریکای جنوبی معمولاً طعم میوه ای دارن، در حالی که انواع آفریقایی، دارای طعم قوی تر و خاکی ترن.
9- تست بافت و طعم شکلات
اگه امکان تست قبل از خرید دارین، به بافت شکلات دقت کنین. بر اساس راهنمای خرید شکلات، شکلات باکیفیت، موقع شکستن صدای واضحی داره، سطحش صاف و براقه و توی دهان سریع آب می شه بدون اینکه چسبناک یا گچی باشه. ضمناً طعمش باید چندلایه باشه، اول تلخی یا شیرینی، بعد طعم های ثانویه مثل میوه، قهوه یا مغزها.
10- مقایسه قیمت شکلات بر اساس وزن و کیفیت
گاهی بسته بندی های فانتزی شکلات باعث می شن قیمت شکلات بالا به نظر بیاد، ولی وزن واقعی محصول خیلی کمه. بهتره قیمت رو بر اساس گرم یا کیلوگرم مقایسه کنین، نه فقط ظاهر. بعلاوه، شکلاتی که درصد کاکائوی بالاتری داره، معمولاً ارزش غذایی و طعم بهتری داره حتی اگر قیمتش کمی بیشتر باشه.
11- شکلات مناسب سفر یا نگهداری طولانی
بنا بر راهنمای خرید شکلات اگه شکلات رو برای سفر، سوغات یا نگهداری طولانی می خرین، بهتره سراغ مدل هایی برین که بسته بندی مقاوم تری دارن و در برابر گرما یا ضربه حساس نیستن. شکلات های مغزدار یا شکلات های با روکش ضخیم معمولاً برای این موقعیت ها مناسب ترن.
بیشتر بخوانید:
نکات مهم برای نگهداری شکلات
شکلات یه خوراکی خیلی حساسه؛ هم به دما، هم به رطوبت، هم به نور. اگه درست نگهداری نشه، ممکنه سفیدک بزنه، طعمش تغییر کنه یا بافتش گچی و شکننده بشه. پس برای حفظ کیفیت شکلات، این نکات رو در نظر داشته باشین:
1- دمای مناسب نگهداری
برترین دما برای نگهداری شکلات بین 18 تا 22 درجه سانتی گراده. اگه محیط خیلی گرم باشه، شکلات ذوب می شه و بعد از سرد شدن، بافتش تغییر می کنه. اگه خیلی سرد باشه، مثلاً داخل یخچال، رطوبت باعث ایجاد سفیدک سطحی می شه که ظاهر شکلات رو خراب می کنه، هر چند خوردنش بی ضرره.
2- دور از نور و رطوبت
شکلات باید در جای تاریک و خشک نگهداری بشه. نور مستقیم خورشید یا رطوبت محیط، می تونه باعث اکسید شدن چربی ها و تغییر طعم بشه. برترین محل نگهداری شکلات، کابینت های داخلی یا کشوهای خنک و بسته ست.
3- استفاده از بسته بندی اصلی یا ظرف دربسته
اگه بسته بندی شکلات باز شده، بهتره اون رو داخل ظرف دربسته یا کیسه زیپ دار نگهداری کنین تا از تماس با هوا و بوهای محیط جلوگیری بشه. شکلات خیلی راحت بو رو جذب می کنه، مخصوصاً اگه کنار ادویه یا مواد غذایی معطر باشه.
4- نگهداری طولانی مدت یا در سفر
اگه شکلات رو برای مدت طولانی نگه می دارین یا می خواین با خودتون سفر ببرین، مدل هایی رو انتخاب کنین که بسته بندی مقاوم تری دارن و در برابر ضربه یا تغییر دما حساس نیستن. شکلات های مغزدار یا روکش دار معمولاً برای این شرایط مناسب ترن.
5- تشخیص شکلات خراب یا بی کیفیت
اگه شکلات سفیدک زده، شکننده شده یا بوی کهنگی می ده، احتمالاً شرایط نگهداری اون مناسب نبوده. البته سفیدک سطحی شکلات الزاماً نشونه فساد نیست، ولی نشون می ده که شکلات از حالت ایده آل خارج شده. برای مصرف یا پذیرایی، بهتره از شکلات تازه و سالم استفاده کنین.
بیشتر بخوانید:
برندهای معتبر شکلات ایرانی و خارجی
در بازار شکلات، برند نقش مهمی در معین کیفیت، طعم و حتی اعتماد مصرف کننده داره. چه دنبال شکلات برای مصرف روزمره باشین، چه برای هدیه یا پذیرایی خاص، شناخت برندهای معتبر شکلات می تونه انتخابتون رو حرفه ای تر کنه.
برندهای ایرانی محبوب و قابل اعتماد
1- پارمیدا
یکی از قدیمی ترین و خوش نام ترین برندهای شکلات در ایران پارمیدا است. محصولاتش شامل شکلات تلخ، شیری، مغزدار و پذیراییه، با بسته بندی های متنوع و کیفیت قابل قبول برای مصرف روزمره و هدیه.
2- شیرین عسل
برندی صنعتی با تنوع بالا در شکلات های تخته ای، مغزدار، شکلات صبحانه و پذیرایی. مناسب برای خرید عمده یا استفاده در شیرینی پزی.
3- آیدین
برند آیدین سابقه ای طولانی در فراوری شکلات های کاکائویی، میوه ای و مغزدار داره. محصولاتش هم در بازار داخلی جا افتاده ان، هم در صادرات پیروز بوده.
4- باراکا
برند تخصصی تر باراکا تمرکزش روی شکلات های لوکس و بسته بندی های هدیه ایه. شکلات های دست ساز و مغزدار این برند برای مناسبت های خاص خیلی محبوبه.
5- شونیز
برند شونیز معمولا شکلات های پذیرایی با طراحی های فانتزی درست می کنه. شکلات های قلبی، میوه ای و مغزدار شونیز بین مصرف کننده های خانگی هوادار زیادی داره.
برندهای خارجی شناخته شده و باکیفیت
1- بلژیک: مهد شکلات های دست ساز و لوکس
- Godiva (گودیوا)
- Neuhaus (نوهاس)
- Leonidas (لئونیداس)
- Guylian (گیلیان)
2- سوئیس: تخصص در شکلات های شیری و کرمی
- Lindt (لیندت)
- Toblerone (توبلرون)
- Läderach (لادراخ)
3- ایتالیا: طعم های اصیل و بسته بندی های خاص
- Ferrero Rocher (فررو روشر)
- Nutella (نوتلا)
- Amedei (امدی)
4- فرانسه: شکلات های هنری و طعم های ملایم
- Valrhona (والرونا)
- Michel Cluizel (میشل کلویزل)
5- آلمان: شکلات های کرمی و مالی
- Milka (میلکا)
- Ritter Sport (ریتر اسپورت)
- Merci (مرسی)
6- انگلستان و آمریکا: برندهای جهانی و پرمصرف
- Cadbury (کدبری)
- Kit Kat (کیت کت)
- Mars (مارس)
- Hersheys (هرشیز)
- Reeses (ریسز)
سوالات متداول در راهنمای خرید شکلات
1- آیا شکلات تلخ برای همه مناسب است؟
نه کاملاً. شکلات تلخ برای افراد سالم، کسانی که رژیم دارن یا دنبال آنتی اکسیدان هستن، انتخاب خوبیه. ولی ممکنه برای بچه ها یا کسانی که به طعم تلخ حساسن، خوشایند نباشه.
2- فرق شکلات سفید با شکلات شیری چیه؟
شکلات سفید اصلاً پودر کاکائو نداره، فقط کره کاکائو، شیر و شکر داره. ولی شکلات شیری حاوی پودر کاکائو هم هست و طعمش متعادل تره. شکلات سفید بیشتر برای تزئین یا ترکیب با طعم دهنده ها استفاده می شه.
3- شکلات بدون شکر واقعاً سالم تره؟
شکلات های بدون شکر معمولاً تلخ ترن و برای افراد دیابتی یا کسانی که رژیم دارن مناسب ترن. فقط باید مطمئن باشین که در فراوری اونها از شیرین کننده های سالم استفاده شده باشه.
4- شکلاتی که سفیدک زده خراب شده؟
نه لزوماً. سفیدک سطحی (fat bloom یا sugar bloom) معمولاً به خاطر تغییر دما یا رطوبت ایجاد می شه و نشونه فساد نیست، ولی طعم و ظاهر شکلات رو تحت تأثیر قرار می ده.
5- برترین نوع شکلات برای هدیه دادن چیه؟
شکلات های دست ساز، مغزدار یا طعم دار با بسته بندی لوکس معمولاً انتخاب های خوبی برای هدیه ان. برندهایی مثل گودیوا، لیندت یا باراکا توی این زمینه عالی عمل می کنن.
منبع: افق کوروش