چطور محلبی پسته را به روش ترکیه ای و عربی در 20 دقیقه درست کنیم؟

به گزارش آسمان فارس، محلبی پسته، محالبی پسته یا مهلبیه با پسته یکی از خوشمزه ترین انواع پودینگ اصالتا ترکیه ای و عربی است که شباهت زیادی به خودمان دارد. محلبی یک دسر لطیف است که با استفاده از شیر و در طعم های مختلف مثل پسته درست می گردد. شما می توانید این دسر مقوی را در منزل با مواد اولیه ساده و معمولا در دسترس بدون فر روی گاز آماده کنید. با ما در این مقاله از در همراه باشید تا طرز تهیه محلبی پسته به روش مجلسی را به شما آموزش بدهیم.

چطور محلبی پسته را به روش ترکیه ای و عربی در 20 دقیقه درست کنیم؟

مواد لازم برای تهیه محلبی پسته

مواد اولیهاندازه مورد احتیاج
شیر (سرد)1 لیوان فرانسوی دسته دار
شکر2/3 لیوان فرانسوی دسته دار
کره2 قاشق غذاخوری
آرد2/3 لیوان فرانسوی دسته دار
پودر مغز پسته1 لیوان فرانسوی دسته دار
مغز پسته2/3 لیوان فرانسوی دسته دار

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه محلبی پسته: 10 دقیقه

مدت زمان مورد احتیاج برای تهیه محلبی پسته: 20 دقیقه

مراحل طرز تهیه محلبی پسته مجلسی به روش ترکی و عربی

طرز تهیه محلبی پسته درست مانند فرنی خودمان است. با این تفاوت که کره و پسته خرد شده و پودر پسته نیز به مایه این دسر یخچالی اضافه می گردد.

مرحله اول: آرد را الک کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه این دسر پسته ای ترکی و عربی، آرد را الک کنید تا احتمال گلوله شدن آرد کاهش یابد. سپس، آرد الک شده و شکر را در قابلمه مناسبی بریزید و با هم ترکیب کنید تا یکدست شوند.

برای خرید آرد و شکر می توانید به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله دوم: شیر را اضافه کنید

حالا، شیر سرد را کم کم در قابلمه بریزید و مواد را به صورت مداوم هم بزنید. هم زدن مواد اولیه را تا زمانی ادامه دهید که همه ذرات شکر و آرد در شیر سرد حل شوند و مایع یکدستی ایجاد گردد.

برای خرید شیر می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله سوم: مایه محلبی را حرارت دهید

قابلمه حاوی شیر، شکر و آرد را روی حرارت ملایم بگذارید و به صورت مداوم هم بزنید تا نسبتا غلیظ گردد و بافت و غلظتی شبیه فرنی پیدا کند. توجه داشته باشید، پیش از آن که مایه محلبی قل بزند باید کره را در قابلمه بریزید. در ادامه، مواد را دوباره هم بزنید تا کره نیز کاملا ذوب گردد و ترکیب یکدستی به وجود آید.

برای خرید کره می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله چهارم: پسته را به محلبی اضافه کنید

پس از ذوب شدن کره و یکدست شدن مایه محلبی، قابلمه را از روی حرارت بردارید. حالا، مغزهای پسته را به صورت نگینی خرد کنید و پیش از خنک شدن مایه محلبی در قابلمه بریزید. نیمی از پودر پسته را نیز به مواد اضافه کنید. این ترکیب را به خوبی هم بزنید تا قطعات پسته و پودر پسته به طور یکنواخت در مایه محلبی پخش شوند.

برای خرید مغز پسته می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله آخر: محلبی پسته را سرو کنید

حالا محلبی پسته را در ظروف سرو بریزید و روی آن را با به جای مانده پودر پسته و غنچه گل محمدی تزیین کنید. سپس، بین 15 دقیقه تا نیم ساعت صبر کنید تا محلبی پسته تزیین شده کاملا خنک و آماده سرو گردد.

بیشتر بخوانید:

نکات مهم در طرز تهیه محلبی پسته

  • اندازه شیرینی پودینگ محلبی پسته را بسته به ذائقه خود می توانید کمتر نموده و اندازه شکر مصرفی را تا 2 قاشق غذاخوری کاهش دهید.
  • در طرز تهیه انواع محلبی به جای آرد می توانید از یک قاشق غذاخوری نشاسته بهره ببرید.
  • در صورت تمایل، می توانید چند قطره رنگ خورکی سبز را نیز به مواد اولیه محلبی پسته اضافه کنید تا رنگ آن به سبزی بزند.
  • در صورت تمایل، می توانید نصف لیوان خامه صبحانه و اندازهی پودر نارگیل را نیز به دستور پخت محلبی پسته اضافه کنید.

بیشتر بخوانید:

فوت و فن های خوشمزه شدن محلبی پسته

برای معطر شدن محلبی پسته چه باید کرد؟

در صورت تمایل، می توانید یک چهارم قاشق چای خوری وانیل، یک قاشق غذاخوری گلاب یا یک چهارم قاشق چای خوری پودر هل را نیز به دستور پخت محلبی پسته اضافه کنید.

چرا نباید شیر گرم را با آرد و شکر مخلوط کنیم؟

برای تهیه انواع محلبی و فرنی ابتدا باید آرد، شکر یا نشاسته را با شیر سرد مخلوط کنید. سپس، این ترکیب را روی حرارت قرار دهید. در غیر این صورت، آرد یا نشاسته به خوبی با شیر ترکیب نشده و گلوله می گردد.

روش درست کردن محلبی ایرانی ساده چگونه است؟

طرز تهیه محلبی ساده ایرانی درست مانند دستور تهیه فرنی و مشابه همان چیزی است که در بالا گفتیم. با این تفاوت که پسته از لیست مواد اولیه حذف شده و در صورت تمایل، وانیل، گلاب یا پودر هل اضافه می گردد.

محصولات مرتبط

مغز تخمه آفتابگردان نمکی 35 گرم مزمز

13,500 تومان 15,000 تومان 10% تخفیف

بادام زمینی روکش دار پنیری 35 گرم مزمز

14,100 تومان 15,000 تومان 6% تخفیف

مغز پسته نمکی 27 گرمی سنجابک

67,900 تومان 69,000 تومان 2% تخفیف

آرد نخودچی جعبه 200 گرمی گلها

56,900 تومان 57,400 تومان 1% تخفیف

آرد سفید 900 گرمی رشد

32,500 تومان 32,900 تومان 1% تخفیف

آرد سفید گندم 900 گرمی زر

33,900 تومان 34,300 تومان 1% تخفیف

شکر 2700 گرم برلیان-الماس

131,900 تومان 133,650 تومان 1% تخفیف

شکر 1 کیلویی سوییشو

48,900 تومان 49,500 تومان 1% تخفیف

شیر کم چرب بطری ویتامینD یک لیتری پاک

23,300 تومان 26,000 تومان 10% تخفیف

کره گیاهی 100 گرم مهگل

9,300 تومان 9,440 تومان 1% تخفیف

منبع: افق کوروش
انتشار: 5 شهریور 1403 بروزرسانی: 5 شهریور 1403 گردآورنده: asemanfars.ir شناسه مطلب: 2250

به "چطور محلبی پسته را به روش ترکیه ای و عربی در 20 دقیقه درست کنیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چطور محلبی پسته را به روش ترکیه ای و عربی در 20 دقیقه درست کنیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید