مسائل شیوه نامه نشریات دانشجویی دانشگاه تربیت مدرس بررسی شد
به گزارش آسمان فارس، مسائل شیوه نامه نشریات دانشجویی دانشگاه تربیت مدرس در جلسه شورای برنامه ریزی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه بررسی شد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرنگاران، شهروز شریعتی مدیر سیاست گذاری و برنامه ریزی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تربیت مدرس با بیان اینکه نشریات دانشجویی محفلی مناسب برای تمرین کار جمعی و تولید محصول توسط دانشجویان دانشگاه های کشور است و نمی توان سهم و نقش مؤثر این نشریات در پیشرفت فعالیت های فرهنگی و اجتماعی دانشجویان را کتمان کرد، اضافه کرد: وجود آیین نامه ها و شیوه نامه های متعدد در خصوص فعالیت نشریات دانشجویی هرچند از سویی بیانگر اهمیت این عرصه است اما تعدد و سردرگمی این شیوه نامه ها که هر کدام در زمانه ای و به مناسبتی نوشته شده است، گاه موجب می شود که نشریات دانشجویی از اهداف مهمی که برای آنها تعیین شده است، باز مانند و اسیر مسائل و حواشی بشوند که نیرو و انگیزه یک کار جمعی و مفید را از دانشجویان سلب کند.
وی در خصوص دسته بندی های اجرا شده برای نشریات دانشجویی گفت: دسته بندی های اجرا شده برای نشریات دانشجویی بدون مرز تعیین نسبت به هم هستند در حالیکه می توان نشریات را در دست کم در سه دسته علمی، فرهنگی- اجتماعی (هنری، ورزشی، ادبی) و نشریات سیاسی ویژه تشکل های دارای مجوز از هیات نظارت دانشگاه ها، تقسیم کرد.
مدیر سیاست گذاری و برنامه ریزی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه به اهمیت بررسی محتوایی نشریات دانشجویی اشاره کرد و گفت: با توجه به برگزاری جلسات کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی در دانشگاه ها به صورت ماهیانه، امکان عملی بررسی محتوایی نشریات دانشجویی که یکی از وظایف اصلی این کمیته است، وجود ندارد و کارگروه های تعیین کمیته ناظر هم در این شیوه نامه ها برای انجام این مهم، پیش بینی نشده است.
وی در ادامه از نبود برنامه منسجم برای حمایت از نشریات دانشجویی گفت و تأکید کرد: تعیین نبودن نحوه و میزان حمایت از نشریات دانشجویی و فقدان وحدت رویه در دانشگاه های کشور برای انجام این حمایت ها در عمل موجب شده است که برنامه منسجمی برای حمایت از تولید نشریات دانشجویی مفید و پویا وجود نداشته باشد.
شریعتی در تشریح برخی دیگر از نقاط ضعف آئین نامه ها و شیوه نامه های مربوط به نشریات دانشجویی گفت: فقدان ضمانت اجرایی کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی دانشگاه ها برای ارسال صورت جلسات خود به کمیته ناظر مرکزی، امکان تصدی همزمان یک نفر برای مدیر مسئولی بیش از یک نشریه، امکان برخوردهای سلیقه ای در تعیین نوع تنبیهات برای نشریات دانشجویی، نبود امکان عملی اعتراض به روند برگزاری انتخابات کشوری مدیر مسئولان، عدم وجود ساز و کار مناسب برای حمایت از نشریات الکترونیکی و... فقط بخشی از مصادیق نقاط ضعف آیین نامه ها و شیوه نامه های مربوط به نشریات دانشجویی هستند که متاسفانه تا کنون مورد دقت، قرار نگرفته است.
وی اضافه کرد: فراهم سازی بسترهای الکترونیکی که منجر به کاهش هزینه ها می شود متاسفانه در هیچکدام از شیوه نامه های موجود مورد توجه قرار نگرفته است و سهمیه دانشگاه ها برای شرکت در این انتخابات که به نظر می رسد باید بر اساس سطح بندی کیفی نشریات دانشجویی باشد فقط بر مبنای تعداد عددی نشریات است.
مدیر سیاست گذاری و برنامه ریزی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه در انتها خاطر نشان کرد: بخش بسیاری از مسائل فرهنگی و اجتماعی نشریات دانشجویی کشور به علت آن است که معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ها به هر علت برنامه ریزی لازم را برای انجام اقدامات مسئله محور ندارند و از طرف دیگر این معاونت نیز در دانشگاه ها به مثابه چرخ پنجم دیده می شود. معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تربیت مدرس با استفاده از تجربیات خود، شیوه نامه ای را برای حمایت و رتبه بندی نشریات دانشجویی به تصویب رسانده که این شیوه نامه می تواند با هم اندیشی مدیران فرهنگی و اجتماعی دیگر دانشگاه ها بهتر شود.
منبع: خبرگزاری دانشجو