طرز تهیه نان تارت برای حلوا به سادگی و در خانه

به گزارش آسمان فارس، حلوا از سنتی ترین دسرهای ایرانی به شمار میرود که به روش های مختلف درست می گردد. حلوا بیشتر در مراسم های مذهبی، روضه و افطار سرو می گردد. سرو حلوا معمولا به شکل های متنوع در ظرف، تارت یا نان بستنی صورت می گیرد که کاملا ذائقه ای است. یکی از روش های سرو مجلسی حلوا، استفاده از نان تارت است که می توان به سادگی و در خانه آن را درست کرد. در مطالب قبلی به دستور تهیه حلوای ساده با پیمانه اشاره نموده ایم که می توانید آن را خوانده و درست کنید. حال در این مطلب به طرز تهیه نان تارت برای حلوا را خواهیم گفت تا حلوایتان را با آن سرو کنید.

طرز تهیه نان تارت برای حلوا به سادگی و در خانه

موا لازم برای تهیه نان تارت برای حلوا

  • کره 150 گرم
  • پودر قند 60 گرم
  • آرد سه صفر 200 گرم
  • زرده تخم مرغ یک عدد
  • وانیل یک چهارم قاشق چای خوری
  • پودر هل یک دوم قاشق چای خوری
  • زعفرام دم نموده غلیظ یک دوم قاشق چای خوری

مواد لازم برای تهیه حلوا

  • آرد دو پیمانه
  • شکر دو پیمانه
  • آب دو و یک دوم پیمانه
  • زعفران یک قاشق چای خوری
  • گلاب دو قاشق غذاخوری
  • کره 50 گرم
  • هل به مقدار لازم

طرز تهیه نان تارت برای حلوا

1.مواد لازم را ترکیب کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه نان تارت برای حلوا باید مواد لازم را بیرون از یخچال بگذارید تا به دمای محیط برسد. کره را به تکه های کوچک تر خرد کنید. کره های خردشده را به همراه پودر قند داخل یک کاسه بریزید. با دور کند هم زن، مواد را هم بزنید تا پودر قند به خوبی جذب کره گردد. سپس برای 10 ثانیه با دور تند هم زن آن ها را بزنید تا مخلوطی یک دست داشته باشید. در ادامه پودر هل، زرعفران دم نموده، وانیل و زرده تخم مرغ را هم به مخلوط داخل کاسه اضافه کنید. مواد را مجدد با دور کند هم زن بزنید تا یک دست گردد. اگر به فکر تهیه شیرینی و دسر با تارت هستید پس طرز تهیه خمیر تارت سوربن را بخوانید.

2. خمیر تارت را درست کنید

در دومین مرحله از طرز تهیه نان تارت باید مقدار آرد گفته شده را روی مخلوط تان الک کنید. سپس با نوک انگشتان خود، آن را ورز دهید. مواد را باید تا جایی ورز دهید که در اصطلاح آرد به خورد مواد برود. دقت داشته باشید که مخلوط به شکل خرده نان دربیاید. سپس با دستان خود خمیر را داخل کاسه به آرامی ورز دهید و جمع کنید. در نهایت خمیر نرم و لطیفی برای نان تارت به دست می آید که به دستان تان نمی چسبد. خمیر تارت را زیادی ورز ندهید چراکه سفت و خشک خواهد شد. چیزی حدود 30 دقیقه زمان دهید تا خمیر نان تارت استراحت کند. برای تنوع در میز پذیرایی تان می توانید برای میهمانان تان طرز تهیه تارت میوه ای را تدارک ببینید.

نکته 1: در صورت چسبندگی خمیر مجدد مقدار کمی آرد اضافه کنید تا چسبندگی خمیر گرفته گردد.

نکته 2: برای جلوگیری از روغن افتادن خمیر و گرم شدن آن، از نوک انگشتان خود برای ورز دادن خمیر بهره ببرید نه کف دستان تان.

3. خمیر را قالب بزنید

در سومین مرحله از طرز تهیه نان تارت برای حلوا باید خمیر را داخل قالب های کوچک تارت پهن کنید. سپس با نوک انگشتان خود، خمیر را داخل قالب باز کنید. ضخامت خمیر در سراسر قالب باید یکسان باشد. خمیرهای بیرون زده را حتما بگیرید. این کار به ظاهر زیباتر نان تارت تان یاری خواهد نمود. کف خمیر را با چنگال سوراخ کنید تا بهتر پف کند.

نکته: در صورت نداشتن قالب های کوچک تارت، از مافین هم می توانید بهره ببرید.

4. تارت را بپزید

در چهارمین مرحله از طرز تهیه نان تارت برای حلوا باید قالب ها را برای یک ساعت داخل یخچال بگذارید تا استراحت نمایند. فر را با 180 درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم گردد. سپس سینی فر را به همراه قالب ها در طبقه وسط بگذارید. 20 دقیقه برای پخت و طلایی شدن تارت ها زمان احتیاج است. سینی را بیرون بیاورید تا قالب ها خنک شوند. در ادامه دو طرف قالب را به آرامی فشار دهید تا نان تارت به راحتی جدا گردد. حال که تارت ها آماده هستند به سراغ تهیه حلوایتان بروید. حال که طرز تهیه نان تارت را می دانید برای دورهمی هایتان از طرز تهیه تارت لیمو خانگی غافل نشوید.

نکته: قالب های تارت را به هیچ عنوان چرب نکنید چراکه خمیرتان با وجود کره، به مقدار کافی چرب است.

طرز تهیه حلوا

1. حلوا را آماده کنید

برای تهیه حلوا برای نان تارت باید ابتدا شکر و آب را داخل قابلمه بریزید. با به جوش آمدن مواد، گلاب و زعفران را هم اضافه کنید. بعد از یک دقیقه جوشیدن تمامی مواد داخل قابلمه، حرارت را خاموش و تابه را کنار بگذارید. در تابه ای بزرگ تر کره را بریزید، با گرم شدن کره، آرد را اضافه کنید. آرد را باید آن قدر تفت دهید تا رنگ آن تیره و بوی خامی آن از بین برود. حال تابه را از روی حرارت بردارید. کمی شکر، پودر هل و شربت را داخل تابه بریزید. تابه را روی حرارت ملایم بگذارید و مدام آن را هم بزنید. حلوای داخل تابه را به اطراف تکان دهید تا خوب روغن بیاندازد. با رعایت این مراحل، حلوایی منسجم خواهید داشت. حلوا که از حرارت افتاد آن را داخل قیف شیرینی پزی با ماسوره مورد نظر بریزید. در نهایت داخل نان تارت هایی که برای حلوا آماده نموده بودید، ریخته و تزئین کنید.

نکات تکمیلی تهیه نان تارت برای حلوا

نان تارت و حلوا برترین مکمل برای پذیرایی در میهمانی های عزاداری و افطار است که به سادگی و در کمترین زمان می توان آن را در خانه درست کرد. نکات تکمیلی زیر مراحل تهیه آن را برایتان راحت تر خواهد نمود.

آرد سه صفر در تهیه نان تارت برای حلوا

آرد سه صفر را با نام آرد قنادی یا آرد نودل هم می شناسند که با رنگ سفید و بافتی نرم و یکنواخت در دستور تهیه بسیاری از کیک ها، شیرینی ها و دسرها استفاده می گردد. این آرد با وجود پروتئین زیاد، سبوس گیری بالایی هم دارد.

جایگزین قالب تارت برای نان حلوا

قالب تارت برای نان حلوا بستگی به شما و مراسم تان دارد؛ استفاده از قالب های کوچک تارت برترین گزینه برای سرو در میهمانی و مجالس با تعداد زیاد به شمار میرود. اگر می خواهید آن را به شکل مجلسی سرو کنید می توانید از قالب های تارت در مقدار ه ای کوچک تا بزرگ بهره ببرید. در صورت نداشتن قالب تارت، خمیر را بین دو کاغذ روغنی پهن کنید. سپس با وردنه آن را برای دو تا سه سانتی متر باز کنید. سپس با یاری لبه لیوان، کاتر یا قالب های موجود در منزل آن را برش دهید. در آخر همچون روش اول، خمیرها را با همان مدت زمان گفته شده داخل فر بگذارید تا پخته شوند. برای ماه رمضان تان می توانید نان تارت برای دستور تهیه حلوا هویج با شیر درست کنید.

روغن حلوا

در دستور تهیه حلوا باید مراقب باشید که به چه مقدار از روغن استفاده می کنید چرا که استفاده زیادی از آن منجر به شل شدن آن می گردد. نکته بعد آن که همیشه باید به یاد داشته باشید روغن را کم کم به آرد اضافه کنید. اضافه کردن روغن، سفت شدن و گلوله گلوله شدن آرد را به همراه دارد پس باید سریع و مداوم آن را هم بزنید. اگر حلوای مجلسی تان به علت استفاده از روغن شل شد باید کمی آرد تفت داده شده به آن اضافه کنید. در استفاده از روغن برای این دسر خوشمزه باید بدانید که روغن جامد به پف کردن و روغن مایع به براق شدن آن یاری می نماید. برای سفره های افطارتان می توانید دستور تهیه حلوا با شیره انگور را بخوانید و آن را درست کنید تا با نان تارت سرو کنید.

تزئین و سرو نان تارت حلوا

برای تزیین حلوا می توانید از پودر پسته، بادام، گردو یا خلال بادام بهره ببرید. بعلاوه می توانید حلوا را در ظرف های زیبا و کوچک سرو کنید تا مجذوب کننده تر گردد. از طرز تهیه حلوای عربی با شیر خشک برای نان تارت تان غافل نشوید که بافت عالی دارد.

برترین آرد برای حلوا

انتخاب برترین آرد برای حلوای ساده به سلیقه و ذائقه شما بستگی دارد. اگر طعم اصیل حلوا را دوست دارید، آرد گندم برترین انتخاب است. اگر در پی حلوا با خواص بیشتر هستید، می توانید از آرد سبوس دار یا آرد سنگک بهره ببرید و اگر در پی تنوع در طعم و رنگ حلوا هستید، می توانید از آرد نخودچی، آرد برنج یا آرد ذرت بهره ببرید. طرز تهیه حلوا زعفرانی با آرد سفید را می توانید برای میهمانی هایتان درست کنید.

رنگ حلوا در نان تارت

تیره یا روشن شدن رنگ حلوا در طرز تهیه نان تارت برای حلوا، به مقدار تفت دادن آرد و استفاده از زعفران بستگی دارد. در نگاه کلی می توان گفت که این مسئله به سلیقه شما بستگی دارد. شما باید بدانید که در طرز تهیه حلوا از آرد برنج و آرد سنگک هم می توانید بهره ببرید. در صورت استفاده از آرد سنگک رنگ حلوا تیره و در صورت استفاده از آرد برنج رنگ روشن تر و چسبندگی کم تری خواهد داشت. اگر در پی حلوایی متفاوت هستید تا با نان تارت آن را سرو کنید، طرز تهیه حلوای کاکائویی را خوانده و درست کنید.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 9 دی 1403 بروزرسانی: 9 دی 1403 گردآورنده: asemanfars.ir شناسه مطلب: 2318

به "طرز تهیه نان تارت برای حلوا به سادگی و در خانه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه نان تارت برای حلوا به سادگی و در خانه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید