طرز تهیه شیرینی مربایی بدون فر، سریع و آسان
به گزارش آسمان فارس، شیرینی مربایی از شناخته شده ترین شیرینی های ایرانی به شمار میرود که بسیاری آن را دوس دارند. این شیرینی خشک در بین خیلی از افراد با نام شیرینی آلمانی یا مشهدی هم شناخته می گردد که یادآور عطر و طعم نوستالژی آن است. با گذشت سال ها و تغییراتی در دستور آن، به شیرینی مربایی یا مارمالادی تغییر نام داد. شیرینی مربایی از آن شیرینی هایی است که هر زمان هوس کردید، می توانید خیلی سریع و آسان در خانه آن را درست کنید. در مطالب قبلی به دستور تهیه شیرینی مربایی با پیمانه اشاره نموده ایم که می توانید آن را بخوانید. حال در این مطلب طرز تهیه شیرینی مربایی بدون فر را خواهیم گفت تا دیگر در تهیه آن تعلل نکنید.
مواد لازم برای تهیه شیرینی مربایی بدون فر
- آرد دو پیمانه
- کره 120 گرم
- تخم مرغ یک عدد
- پودر قند یک دوم پیمانه
- وانیل یک دوم قاشق چای خوری
- بیکینگ پودر یک دوم قاشق چای خوری
- مارمالاد به میزان لازم
- مربا به میزان لازم
طرز تهیه شیرینی مربایی بدون فر
1. تخم مرغ و پودر قند را مخلوط کنید
شیرینی مربایی یکی از انواع شیرینی های خشک است که طعم و مزه آن باب دل خیلی هاست پس آن را سریع و آسان بدون فر درست کنید. در اولین مرحله از طرز تهیه شیرینی مربایی بدون فر باید همچون دیگر دستورها در دنیای شیرینی پزی، مواد لازم را از 30 دقیقه قبل آماده کنید تا هم دمای محیط شوند. حال در کاسه هم زن یا یک کاسه مناسب تخم مرغ و پودر قند را بریزید. مواد را با دور تند هم زن بزنید تا کامل یک دست گردد. سپس میزان وانیل گفته شده را هم بریزید. مجدد مواد را برای یک دقیقه دیگر هم بزنید. شما می توانید طرز تهیه شیرینی مشهدی با خمیر شیرینی آلمانی را خوانده و آن را هم درست کنید.
2. خمیر شیرینی را درست کنید
در دومین مرحله از طرز تهیه شیرینی مربایی باید بیکینگ پودر و تخم مرغ را داخل کاسه بریزید. مواد را برای دقایقی دیگر هم بزنید تا خمیر شیرینی تان چسبناک و یک دست گردد. حال نوبت به آرد می رسد، پس آن را طی سه مرحله الک نموده و داخل کاسه بریزید. مواد را با لیسک به آرامی و در یک جهت هم بزنید. سپس مواد را به آرامی با نوک انگشتان تان کمی ورز دهید. برای این کار باید کمی حوصله به خرج دهید. این کار را تا جایی تکرار کنید که دیگر خمیر به دست تان نچسبد. خمیر را داخل یک کیسه فریزر بریزید. آن را با وردنه پهن کنید. در نهایت خمیر را به مدت 30 دقیقه برای استراحت داخل یخچال بگذارید.
نکته 1: خمیر شیرینی مربایی باید نرم و لطیف باشد.
نکته 2: زیادی ورز دادن خمیر منجر به روغن انداختن خمیر شیرینی خواهد شد در نتیجه کیفیت خود را از دست خواهد داد.
3. خمیر را قالب بزنید
در سومین مرحله از طرز تهیه شیرینی مربایی بدون فر نوبت به پخت آن می رسد. در زمان استراحت خمیر، یک شعله پخش کن روی حرارت ملایم قرار دهید تا خوب گرم گردد. حال خمیر را روی سطح کارتان بگذارید. آن را با یاری وردنه پهن کنید. از قالب های دلخواه تان برای کاتر زدن، بهره ببرید. در نظر داشته باشید که دو تا خمیر می خواهید پس به مقدار کاتر بزنید؛ خمیر زیری و خمیر رویی. نیمی از خمیرها را با ته ماسوره سوراخ کنید. در صورت عدم دسترسی به کره می توانید طرز تهیه شیرینی مربایی بدون کره را خوانده سپس درست کنید.
نکته: از قالب های متنوعی برای خمیر شیرینی مربایی می توانید بهره ببرید.
4. شیرینی را بپزید
در چهارمین مرحله از طرز تهیه شیرینی مربایی بدون فر نوبت به پخت آن می رسد. حال که فر در دسترس تان نیست از تابه یا قابلمه برای پخت سریع و آسان شیرینی ها بهره ببرید. با کمی روغن کف تابه یا قابلمه تان را چرب کنید. شیرینی ها را با فاصله از هم کف ظرف تان بچینید. سپس در ظرف را برای 20 دقیقه با دم کنی بپوشانید. در ادامه به آرامی خمیرهای پخته شده را بیرون بیاورید. شیرینی هایی را که با ماسوره سوراخ نموده اید با کمی عسل رومال کنید. آن ها را با سس شکلاتی، پودر نارگیل یا گل محمدی تزئین کنید. در ادامه با توجه به ذائقه تان مارمالاد سیب یا آلبالو روی شیرینی های ساده بمالید. حال شیرینی های ساده را روی شیرینی های سوراخ دار به خوبی قرار دهید. به شیرینی مربایی ها 15 دقیقه استراحت دهید. در نهایت در ظرف موردنظرتان چیده و سروشان کنید.
نکات تکمیلی پخت شیرینی مربایی بدون فر
شیرینی مربایی نه تنها عطر و طعم خوبی برای پذیرایی دارید خیلی سریع و آسان همچون دستور شیرینی مربایی بدون فر هم آماده می گردد. این شیرینی خشک در میان ایرانی ها بسیار محبوب است پس با خواندن دستور گفته شده و نکات تکمیلی با خیالی راحت آن را درست کنید.
جایگزین کره در تهیه شیرینی مربایی
برترین جایگزین کره در دستور تهیه شیرینی مربایی بدون فر، روغن جامد و روغن صاف قنادی است. در رابطه با روغن جامد حتما تازگی و کیفیت آن را در نظر داشته باشید. پس قبل از استفاده باید به حالت روغن دقت داشته باشید؛ در صورت نیمه جامه بودن آن را کامل ذوب کنید سپس داخل ظرف ریخته و در یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد و در نهایت بهره ببرید. در صورت استفاده از روغن جامد می توانید دستور تهیه شیرینی مربایی با روغن جامد را بخوانید.
خمیر شیرینی مربایی
در طرز تهیه شیرینی مربایی در استفاده از آرد نه تنها به تازگی و کیفیت بلکه به نوع آن هم باید توجه داشته باشید. مناسب ترین آرد، آرد شیرینی پزی یا آرد سفید است. پس به هیچ عنوان از آرد نانوایی استفاده نکنید. خمیر شیرینی همچون تهیه شیرینی نخودچی با ورز دادن زیادی خشک خواهد شد که کار و پخت شیرینی را برایتان سخت خواهد نمود.
پخت شیرینی مربایی در توستر
برای تهیه شیرینی مربایی در توستر باید مراحل تهیه آن را درست مثل روش تهیه آن بدون فر پیش ببرید. سپس خمیرهای قالب زده را در سینی توستر بچینید. دمای توستر را از 15 دقیقه قبل با دمای 155 درجه سانتی گراد گرم کنید. یک کاسه کوچک آب جوش داخل توستر بگذارید. خمیر رویی را برای 10 تا 15 دقیقه داخل توستر قرار دهید. این کار را برای هر دو روی شیرینی انجام دهید. سپس شیرینی را با توجه به ذائقه تان با مارمالاد مورد نظر پر کنید.
قالب شیرینی مربایی
در طرز تهیه شیرینی مربایی یکسان بودن خمیرهای زیری و رویی به ظاهر شیرینی هایتان جلوه دیگری می دهد. مهم ترین نکته آن است که به ضخامت خمیر پهن شده دقت داشته باشید که در قسمت ها یکسان باشد. در نتیجه پخت یکنواخت تری هم خواهند داشت. در صورت چسبیدن خمیر به قالب شیرینی باید قالب را داخل نشاسته ذرت بزنید.
مواد میانی شیرینی مربایی
خوشمزگی و ظاهر زیبای شیرینی مربایی اولین چیزی است که توجه هرکسی را به خود جلب می نماید. پس دست تان کامل باز است تا آن را با هر فیلینگی که می خواهید پر کنید. مربای سیب، مربای زرشک و مارمالاد آلبالو از معمول ترین آن ها به شمار میرود. در صورت تمایل از عسل، کنجد و سس شکلاتی هم می توانید بهره ببرید.
نحوه نگه داری شیرینی مربایی
شیرینی مربایی یکی از برترین شیرینی ها برای پذیرایی در دورهمی ها به ویژه روزهای عید به شمار میرود پس باید به نگه داری آن هم دقت داشته باشید. شیرینی ها را باید در یک ظرف دربسته بگذارید تا بتوانید برای یک هفته در دمای خشک و خنک مانند یخچال نگه داری کنید. به صورت کلی ماندگاری این شیرینی ها تا 2 هفته است پس چه بهتر که آن ها را بدون مارمالاد در ظرف دربسته نگه دارید. در نهایت آن ها را قبل از میهمانی با مارمالاد پر کنید.
منبع: کتاب کاله