طرز تهیه شامی گیلانی؛ سفر خیالی به رشت

به گزارش آسمان فارس، اگر هوس یک غذای محلی نموده اید، دست به کار شوید و شامی گیلانی را طبق دستور محلی ها درست کنید.

طرز تهیه شامی گیلانی؛ سفر خیالی به رشت

مواد لازم:

  • گوشت گوسفند بدون چربی: 500 گرم
  • لپه: 500 گرم
  • فلفل، نمک، زردچوبه: به میزان لازم
  • پیاز: 1 عدد میانه
  • آب: به میزان کافی
  • تخم مرغ: 4 عدد درشت
  • زعفران دم کشیده: یک قاشق غذاخوری
  • روغن مایع: به میزان لازم

طرز تهیه و دستور پخت:

1. برای تهیه شامی پوک گیلانی یا شامی رشتی ابتدا باید لپه ها را خیس کنید. لپه ها باید در شامی حسابی له و ناپیدا شوند پس بهتر است لپه ها را چند ساعت در آب بخیسانید و چند بار هم آب آن ها را عوض کنید. بعد از چند ساعت خیس خوردن لپه ها، آن ها را بپزید. لپه ها باید خوب پخته شوند و بعد از پخت آبکش کنید. گوشت را هم بعد از شستن، بپزید. برای پختن گوشت یک عدد پیاز میانه را به دو نیم تقسیم کنید. گوشت، پیاز و آب را در یک قابلمه بریزید و فلفل و زردچوبه هم به آن اضافه کنید. میزان آب باید به قدری باشد که در انتها پخت گوشت چیزی از آن باقی نمانده باشد. گوشت را روی شعله ملایم گاز بپزید و وقتی گوشت کاملا پخت و آب داخل قابلمه کشیده شد اجازه دهید کمی سرد گردد.

2. اگر بخواهید به روش سنتی و گیلانی های قدیمی عمل کنید باید گوشت را ریش ریش کنید و لپه ها را با گوشتکوب له کنید و سپس گوشت و لپه را با هم مخلوط کنید و حسابی ورز دهید تا یک مایه یکدست حاصل گردد و لپه و گوشت از هم قابل تشخیص نباشند. اگر هم فرصت ندارید گوشت و لپه را در غذاساز بریزید و با هم مخلوط کنید. سپس تخم مرغ، زعفران، فلفل، نمک و زردچوبه را به مایه گوشت و لپه اضافه کنید و حسابی ورز دهید تا تمام مواد خوب با هم مخلوط و یکدست شوند. بهتر است مایه شامی پوک گیلانی را به مدت یک ساعت در یخچال بگذارید تا استراحت کند. روی ظرف سلفون بکشید. برای هر عدد شامی پوک گیلانی یا رشتی میزانی از مایه به میزان یک گردو بردارید، کف دست گرد کنید و با انگشت یک سوارخ وسطش درست کنید. میزانی روغن مایع در ماهیتابه بریزید، وقتی روغن داغ شد شامی ها را در ماهیتابه بریزید سرخ کنید. وقتی رنگ شامی طلایی شد آن را از ماهیتابه بیرون بیاورید و در ظرف مورد نظر بچینید.

منبع: ایرنا زندگی
انتشار: 5 آذر 1400 بروزرسانی: 5 آذر 1400 گردآورنده: asemanfars.ir شناسه مطلب: 1804

به "طرز تهیه شامی گیلانی؛ سفر خیالی به رشت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شامی گیلانی؛ سفر خیالی به رشت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید