طرز تهیه کوفته هویج با تمام نکات و دانستنی ها
به گزارش آسمان فارس، کوفته هویج اصالتا کرمانشاهی است و طعم دلچسبی دارد. برای طرز تهیه کوفته هویج، گوشت چرخ نموده را با هویج و پیاز رنده شده مخلوط نموده و ورز دهید. سپس، تخم مرغ، ادویه ها و آرد نخودچی را به این مواد بیفزایید و پس از یک ورز کامل، آن را در یخچال استراحت دهید. سپس، کوفته ها را داخل مقداری روغن سرخ نموده و آن ها را در سسی شامل پیازداغ، رب، زعفران و… با حرارت ملایم بپزید.

در ادامه، جدول مشخصات غذایی کوفته هویج را با هم می بینیم:
کوفته هویج | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 45 دقیقه |
زمان پخت غذا | کمی بیش از نیم ساعت |
میزان سختی | کم |
طرز تهیه کوفته هویج
پخت کوفته هویج اصلا پیچیده نیست و شامل مواد نسبتا ساده ای است. این کوفته هم شبیه کوفته انار ، رنگ و لعاب اشتهابرانگیزی دارد و می توانید به عنوان وعده ناهار یا شام و یا افطار ماه مبارک رمضان روی آن حساب کنید. در ادامه، مواد لازم و مراحل دستور پخت این کوفته لذیذ را با هم می خوانیم:
مواد لازم برای درست کردن کوفته هویج
مواد اولیه برای تهیه این کوفته خوش طعم و مفید به صورت جدول زیر است:
مواد لازم | میزان مورد احتیاج |
هویج پخته و چرخ شده | 300 گرم |
گوشت چرخ نموده | نیم کیلو |
پیاز رنده شده | 1 عدد |
تخم مرغ | 1 عدد |
آرد نخودچی | 3 قاشق غذاخوری |
دارچین | 1 قاشق مرباخوری |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به میزان لازم |
روغن سرخ کردنی | به میزان لازم |
مواد لازم برای تهیه سس کوفته هویج
سس کوفته هویج با استفاده از مواد جدول زیر تهیه می گردد:
مواد لازم | میزان مورد احتیاج |
پیاز داغ | 1 قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
آبلیمو | 2 قاشق غذاخوری |
شکر | 1 قاشق غذاخوری |
زعفران دم نموده | 1 قاشق مرباخوری |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
مراحل دستور پخت کوفته هویج
برای طرز تهیه کوفته هویج لذیذ، مطابق مراحل زیر پیش بروید:
- مرحله اول: گوشت چرخ نموده را با پیاز رنده شده و هویج مخلوط نموده و ورز دهید تا یکدست شوند.
- مرحله دوم: در ادامه، ادویه جات لازم و تخم مرغ را اضافه نموده و مواد را به مدت 1 دقیقه دیگر ورز دهید.
- مرحله سوم: حالا آردنخودچی را اضافه کنید و باز هم ورز دهید تا مواد کوفته انسجام لازم را پیدا کند.
- مرحله چهارم: روی ظرف کوفته را با سلفون بپوشانید و آن را به مدت نیم ساعت داخل یخچال قرار دهید تا استراحت کند.
- مرحله پنجم: در ادامه کار، تابه ای مناسب را روی حرارت ملایم قرار داده و داخل آن میزانی روغن بریزید تا داغ گردد.
- مرحله ششم: از مایه کوفته به مقدار یک تخم مرغ برداشته و در دست خود به صورت یک کوفته گرد شکل دهید. سپس، کوفته ها را در روغن سرخ نموده و کنار بگذارید.
- مرحله هفتم: 1 قاشق رب گوجه را در قابلمه ای دیگر با میزانی روغن تفت دهید تا رنگ باز کند. سپس، پیازداغ و 2 لیوان آب اضافه کنید.
- مرحله هشتم: در ادامه، زعفران دم نموده، شکر، آبلیمو و ادویه های سس را هم داخل قابلمه بریزید و کمی هم بزنید.
- مرحله نهم: حرارت شعله را زیاد کنید تا سس بجوشد. سپس، حرارت را کم نموده و کوفته ها را یکی یکی داخل سس بیندازید.
- مرحله دهم: مثل طرز تهیه کوفته تبریزی ، درب قابلمه را باز بگذارید تا کوفته ها وا نروند. سپس اجازه دهید کوفته های هویج به مدت یک ربع با حرارت ملایم و درب باز بپزند.
- مرحله یازدهم: پس از آن می توانید درب قابلمه را به حالت نیمه باز بگذارید تا کوفته ها برای 10 دقیقه دیگر با حرارت ملایم بپزند و سس غلیظ تر گردد.
به همین سادگی، کوفته هویج خوشمزه شما آماده است و می توانید آن را همراه با مخلفات دلخواه سرو کنید.
نکات لازم برای تهیه کوفته هویج
برای پخت یک کوفته هویج حرفه ای و تمام عیار، نکات زیر را هم در نظر داشته باشید:
- شما می توانید مانند دستور پخت کوفته کرمانشاهی یا کوفته تبریزی، این کوفته را هم به شکل مغزدار درست کنید. در این صورت باید مواد بیشتری برای هر کوفته بردارید و داخل آن را با مواد دلخواهی مثل پیازداغ، آلو، گردو و کشمش پر کنید.
- هم سرخ کردن و هم پخت کوفته هویج باید با حرارت ملایم انجام گردد.
- کوفته های هویج را داخل ظرفی مناسب چیده و میزانی از سس کوفته را روی آن ها بریزید. بعلاوه می توانید برای تزئین کوفته ها از موادی مثل زرشک و گردو بهره ببرید.
- مایه سس باید به مقدار ای باشد که کمی از سر کوفته ها بیرون از سس بماند و کاملا زیر سس نرود.
- اگر احساس کردید مایه کوفته کمی شل است، ا قاشق غذاخوری آرد نخودچی به آن اضافه کنید.
- می توانید در صورت دلخواه از میزانی سبزیجات معطر مثل نعنا هم داخل مواد کوفته هویج بهره ببرید. البته دقت کنید که تنوع سبزیجات این کوفته به مقدار کوفته سبزی نیست.
- در صورت استفاده از سبزیجات، آن ها را شسته و داخل آبکش قرار دهید. پس از خشک شدن، ساطوری نموده و با بقیه مواد کوفته، مخلوط کنید.
- در اینجا هم مثل طرز تهیه کوفته لپه یزدی ، حتما آب پیاز رنده شده را بگیرید و سبزیجات را خشک کنید تا کوفته شما وا نرود.
- دستوری سسی که در این مقاله آمد، طعم ملسی دارد، اما شما می توانید به دلخواه خود، شکر را حذف نموده و آبلیمو را بیشتر کنید تا سس طعم ترش تری داشته باشد.
اصول نگهداری از کوفته هویج
اگر میزانی از کوفته ها باقی ماند، آن ها را داخل ظرفی درب دار بریزید و در یخچال بگذارید. گوشت و تخم مرغ این غذا، مدت ماندگاری آن را محدودتر می نمایند و بهتر است که به جامانده کوفته ها را حداکثر ظرف 3 روز آینده مصرف کنید تا کیفیت خود را از دست ندهد.
روش جلوگیری از خراب شدن کوفته هویج
حتما برای نگهداری کوفته ها از ظروف تمیز و خشک بهره ببرید. به علاوه از قلم نیاندازید که محیط های گرم و مرطوب برای نگهداری کوفته مناسب نیستند و باعث فساد و خرابی این غذا می شوند.
برترین جایگزین ها در طرز تهیه کوفته هویج
شما می توانید برای تهیه کوفته هویج، به جای سبزی تازه، سبزیجات معطر خشک به کار ببرید. بعلاوه می توانید به جای هویج پخته شده، هویج خام را جایگزین کنید، البته از قلم نیاندازید که هویج حتما باید به صورت ریز رنده گردد. اما به فکر جایگزین برای آرد نخودچی نباشید و سعی کنید حتما از این مدل آرد برای انسجام دادن به مواد کوفته بهره ببرید.
خواص هویج
هویج سرشار از بتاکاروتن است که در بدن تبدیل به ویتامین A می گردد. به همین علت این ریشه گیاهی نقش مهمی در بهبود عملکرد ایمنی بدن و تقویت بینایی دارد. 10 درصد از حجم هویج شامل کربوهیدارت و بین 86 تا 95 درصد آن، آب است. این ماده غذایی، کالری پایینی دارد و می تواند به عنوان یک میان وعده مناسب در رژیم های لاغری گنجانده گردد. هویج، هورمون های زنانه و مردانه را تنظیم می نماید و مصرف آن برای سلامتی بیشتر پوست و مو، یاری به چربی سوزی و کاهش التهاب بدن توصیه می گردد. بعلاوه استفاده از هویج، ریسک ابتلا به بیماری های قلبی - عروقی و انواع سرطان ها را کاهش می دهد.
طعم کوفته هویج را از دست ندهید…
طرز تهیه کوفته هویج لذیذ را با هم دیدیم و پیشنهاد می کنیم این غذای مجذوب کننده را حتما تهیه کنید. البته، اگر احساس می کنید که همه اعضای خانواده این غذا را دوست ندارند و مجبور هستید چند نوع غذا تهیه کنید، از خبرنگاران یاری بگیرید. این کوفته مجذوب کننده را خودتان تهیه نموده و غذای مابقی اعضای خانواده را از سفارش آنلاین غذا خبرنگاران سفارش دهید. با این کار، هم کوفته هویج و هم انواع غذاهای خوشمزه را روی میز خواهید داشت.
سوالات متداول
برای تهیه کوفته هویج از چه سبزی هایی استفاده کنیم؟
میزانی کمی سبزیجات معطر مثل نعنا
برای جلوگیری از وا رفتن کوفته هویج چه کنیم؟
آب پیاز رنده شده و سبزیجات را بگیرید و در طول پخت، درب قابلمه کوفته را باز بگذارید.
منبع: اسنپ فود