طرز تهیه اکبر جوجه در خانه
به گزارش آسمان فارس، پیدایش یک غذای نو گاهی به مکان یا شخص خاصی بر می شود و سال ها در زندگی مردم باقی می ماند، داستان اکبر جوجه یکی از این غذاهاست. غذایی که به دلیل علاقه مردم به آن به عنوان برند غذایی در منطقه شمال ایران معرفی و به سراسر کشور صادر شود. اکبر جوجه یک غذای لذیذ ایرانی است که نام آن برگرفته از نام حاج علی اکبر کلبادی است که به مؤسس رستوران اکبر جوجه در مازندران معروف است. در این بررسی ابتدا در مورد تاریخچه اکبر جوجه صحبت می کنیم و سپس طرز تهیه اکبر جوجه را شرح می دهیم.
تاریخچه اکبر جوجه
اکبر جوجه یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که ریشه در شمال کشور دارد. تاریخچه این غذای خوشمزه به کمتر از 100 سال پیش برمی شود. علی اکبر کلبادی کافه کوچکی در شهرستان گلوگاه در شرق مازندران داشت. او برای ساکنان چای و صبحانه سرو می کرد. کلبادی سپس در کافه کوچک خود شروع به سرو غذا نمود و آن را به رستورانی تبدیل کرد. او برای مسافران و رانندگان کامیونی که از منطقه عبور می کردند، ناهار تهیه می کرد.
در آن زمان کلبادی به روش نو خود شروع به سرو مرغ کرد. مرغ نو با لیمو، نمک، فلفل طعم دار شده و در روغن سرخ می شد. او مرغ را با برنج زعفرانی سرو می کرد. این غذای نو فوق العاده خوشمزه بود، چون کلبادی سس انار مخصوصی برای آن تهیه کرد. این غذا خیلی زود رواج یافت و به اکبر جوجه معروف شد. مردم حتی به آن، رستوران اکبر جوجه هم می گفتند.
شایعات حاکی از آن است که مشتریان کلبادی را با لقب جوجه، به دلیل قد کوتاه و لاغر او مسخره می کردند. علی اکبر کلبادی به همراه خانواده شعبه نوی در استان های مازندران و گلستان راه اندازی کرد. او توانست کسب و کار خود را توسعه دهد و نامی بزرگ در صنایع غذایی دست و پا کند. اکنون اکبر جوجه در سراسر ایران ارائه می شود و در آمریکا، کانادا و حتی کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز شعبه دارد.
مواد لازم برای تهیه اکبر جوجه
- جوجه
- پیاز
- سیر
- گردو
- کره
- زعفران
- فلفل سیاه
- زردچوبه
- آب لیمو
- رب انار
- سس اکبر جوجه
برای خوشمزه تر شدن این غذا می توانید سس مخصوص درست کنید. رب انار، سیر، گردو و آب لیمو را با روغن زیتون مخلوط نمایید. مرغ را با این سس شگفت انگیز سرو کنید تا بیشترین لذت را از این غذای سنتی ایرانی ببرید.
دستور اکبر جوجه به سبک رستورانی
- ابتدا باید مرغ را پوست بگیرید و بشویید. مرغ را به دو یا چند قسمت تقسیم کنید. می توانید بال ها را برش دهید یا رها کنید.
- مزه دار کردن مرغ یکی از مهم ترین قسمت ها است. برای این کار به یک کاسه بزرگ نیاز دارید. پیاز را خرد کرده و به کاسه اضافه کنید. سپس سیر پوست کنده و خرد شده را به آن اضافه نمایید. نگران ردپای آن نباشید، زیرا بعد از پخت چیزی از آن باقی نمی ماند. شما می توانید سیر را نیز خرد کنید. می توانید فلفل قرمز را به جای سیاه انتخاب نمایید. این به سلیقه شما بستگی دارد، با این حال، در دستور اصلی فلفل سیاه توصیه می شود.
- آب لیمو و زعفران دم کرده را اضافه کنید تا گوشت لطیف و لذیذ شود.
- حالا تمام مواد اضافه شده را در ظرف رب انار با دست مخلوط کنید. به همین دلیل باید یک کاسه بزرگ تهیه کرده تا بتوانید مواد را به خوبی مخلوط نمایید. تا جایی که می توانید این کار را انجام دهید، طعم نهایی بستگی به این دارد که چقدر خوب آن را مارینیت کنید. کاسه را به مدت 12 تا 24 ساعت در یخچال بگذارید. این بستگی به زمانی دارد که در اختیار دارید، هر چه طولانی تر، بهتر!
- بهتر است مرغ را حداقل 15 دقیقه قبل از پخت از یخچال خارج کنید. در قابلمه ای به اندازه کافی بزرگ روغن بریزید و روی اجاق بگذارید. وقتی روغن داغ شد، قطعات مرغ را در قابلمه بریزید. بهتر است قسمت های پیاز را از مرغ جدا کنید زیرا می سوزند و بوی آزاردهنده ای به غذا می دهند. صبر کنید تا رنگ مرغ ها تغییر کنند، حرارت را کم کرده و درب آن را بگذارید. باید قطعات مرغ را برگردانید و مراقب باشید که نسوزند. آن ها باید 20 تا 30 دقیقه بپزند.
- در 3 تا 2 دقیقه آخر نمک را اضافه کرده و در حالی که مرغ در حال سرخ شدن است، کره را آب کنید. سرخ کردن چند دقیقه با کره طعم شگفت انگیزی به مرغ می دهد.
- اکنون اکبر جوجه شما آماده است. می توانید آن را به صورت سنتی با برنج زعفرانی یا با نان میل کنید.
اکبر جوجه حاوی ویتامین های A، C، D، E، K است. از آنجایی که پروتئین بالایی دارد، می تواند سطح انرژی شما را افزایش داده و عضلات شما را بهبود ببخشد. بنابراین ورزشکاران می توانند از آن بهره ببرند. اکبر جوجه حاوی کلسیم و منیزیم است که استخوان ها و دندان ها را محکم نگه می دارد و به پیشگیری از پوکی استخوان کمک می کند.
نکات مهم در مورد تهیه اکبر جوجه
- وقتی می خواهید مرغ را سرخ کنید، یادتان باشد که تمام تکه های پیاز را از آن جدا کنید زیرا می سوزند و طعم ناخوشایندی به غذای شما می دهند.
- سیر یکی از مواد اصلی برای طعم دادن به گوشت مرغ است. بنابراین، آن را از دستور حذف نکنید. نگران بوی آن نباشید زیرا بعد از سرخ شدن در روغن و سرخ شدن در کره ذوب شده، اثری از بوی سیر پیدا نمی شود. می توانید از پودر سیر نیز استفاده کنید.
- در دستور اصلی این غذای محبوب، فقط باید مرغ را از وسط نصف کنید. پس مرغ را به قطعات کوچک تری برش ندهید و دستورات سنتی را دنبال کنید.
- در برخی از دستور العمل ها، پیاز وجود ندارد. در واقع آنچه که اکبر جوجه را با یکی دیگر از غذاهای معروف ایرانی به نام جوجه کباب متمایز می کند، (به غیر از مراحل آماده سازی و پخت)، زعفران و پیاز موجود در آن است.
کلام آخر
طرز تهیه اکبر جوجه را در بالا آموختید، اکنون می توانید این غذای خوشمزه را در رویدادهای مهم سال یا هر زمانی که هوس خوردن آن را داشتید، درست کنید. ناگفته نماند، امروزه شعبه های اصلی اکبر جوجه در استان هایی مانند تهران، اراک، بابلسر، گرگان، آمل و بسکمک دیگر موجود هستند اما به ندرت می تواند بهترین اکبر جوجه را پیدا کرد. در هر صورت، با تهیه این غذا در خانه می توانید لحظات خوش و به یادماندنی را رقم بزنید.
منبع: اسنپ مارکت