احتمال دومین موج کرونا در زمستان
به گزارش آسمان فارس، گزارش می گوید در بدترین سناریو، پیامد دومین موج کووید 19 که در جریان آن هر فرد می تواند 1.7 فرد دیگر را آلوده کند، احتمالا میان ماه های سپتامبر و ژوئن سال آینده موجب مرگ 120 هزار نفر خواهد شد.
گزارشی که از طرف دفتر مشاور ارشد علمی دولت بریتانیا منتشر شد، هشدار می دهد که بروز بحران زمستانی ناشی از اوج دریافت مجدد شیوع ویروس کرونا همراه با شیوع بیماری آنفولانزا می تواند به مرگ هزاران نفر و فلج نظام درمان عمومی کشور منجر شود.
در این گزارش که بیش از 30 تن از دانشمندان و کارشناسان از آکادمی علوم پژشکی در تدوین آن شرکت داشته اند، خطر بالقوه ای تشریح شده است که بر اثر آن بریتانیا ممکن است با زمستان بسیار سخت و افزون بر آن دومین موج شیوع ویروس کرونا روبه رو شود.
این گزارش می گوید نظام درمان عمومی بریتانیا به دلیل فشار مضاعف ناشی از ویروس آنفولانزا در زمستان، جراحی های عقب افتاده و افزایش بیماری در میان کارکنان بخش های درمانی، قادر به واکنش در مقابل موج دیگری از عفونت کرونا نظیر آن چه اوایل سال تجربه کرد نخواهد بود.
کارشناسان در این به اصطلاح بدترین سناریوی محتمل می گویند اگر برای کنترل شیوع ویروس اقدامات لازم مترتب نشود، این شرایط می تواند موجب 120هزار مورد مرگ ومیر در بیمارستان ها شود، اما میزان تلفات احتمالی در خانه های سالمندان بررسی نشده است.
دانشمندان می گویند وزرا و مسؤولان بهداشت عمومی باید از هم اکنون خود را برای زمستان آماده کنند. آن ها می افزایند موارد آزمایش و ردیابی ویروس کرونا باید به شدت افزایش یابد تا بتوان با افزایش بیماری کووید 19 و عوارض شبه آنفولانزای آن که مستلزم صد ها هزار تست کروناست، روبه رو شد.
در این گزارش هم چنین توصیه شده تا برنامه تلقیح گسترده واکسن آنفولانزا و سیستمی برای نظارت بر بیماری در سطح کشور درنظر گرفته شود. این گزارش که در مدت شش هفته و توسط 37 کارشناس تدوین شده است، شامل یک رشته آمار در مورد تلفات ناشی از کووید 19 است، اگر شاخص شیوع بیماری بار دیگر رو به افزایش بگذارد.
گزارش می گوید در بدترین سناریو، پیامد دومین موج کووید 19 که در جریان آن هر فرد می تواند 1.7 فرد دیگر را آلوده کند، احتمالا میان ماه های سپتامبر و ژوئن سال آینده موجب مرگ 120 هزار نفر خواهد شد. اوج بیماری در ماه های میان ژانویه و فوریه نظام درمان عمومی را هدف قرار خواهد داد که اوج ابتلا به ویروس آنفولانزا هم خواهد بود.
این گزارش برقراری مجدد مقررات قرنطینه یا استفاده از داروی دکستامتازون را که می تواند یک سوم موارد مرگ را در بیماران بسیار سخت کاهش دهد، درنظر نگرفته است. در شرایط ملایم تر که تحت آن تا ماه سپتامبر هر فرد آلوده می تواند 1.5 نفر دیگر را آلوده کند، تقاضا برای درمان بیمارستانی هم چنان در ماه های ژانویه و فوریه با حدود 75 هزار مورد مرگ، به اوج خواهد رسید.
اگر این شاخص در نسبت 1.1 نگاه داشته شود، بازهم نظام درمان عمومی تحت فشار فراوان قرار خواهد گرفت، اما موج ابتلا آهسته تر خواهد شد و تا ژوئن سال 2021 تنها 1300 نفر بر اثر عوارض کووید 19 درخواهند گذشت.
این گزارش حاکی از افزایش نگرانی درمیان نهاد های دولت و روسای خدمات بهداشتی بریتانیا در مورد ترکیب بیماری آنفولانزا با کووید 19 در فصل زمستان است. در سال 2017 تا 2018 که بریتانیا زمستان سختی را پشت سر گذاشت، موارد مرگ ومیز نسبت به آمار معمول فصلی بیش از 50 هزار نفر افزایش نشان داد.
پرفسور استیون هُلگِیت، استاد دانشکده پزشکی ساوث همتون و دبیر این گزارش می گوید: این الگو نشان می دهد که تعداد تلفات ناشی از موج جدید کووید 19 در زمستان پیش روست بیشتر خواهد بود، اما اگر به فوریت در مورد آن اقدام شود از احتمال وقوع چنین سناریویی کاسته خواهد شد.
در حال حاضر تعداد موارد ابتلا به کووید 19 نسبتا کم است. این فرصتی مغتنمی است برای ایجاد آمادگی مقابل مسائل عمده ای که احتمالا با فرارسیدن فصل زمستان با آن روبه رو خواهیم شد.
پرفسور عذرا غنی، استاد دانشگاه امپریال کالج لندن هم تاکید کرده که 120 هزار مورد مرگ تنها یک پیش بینی نیست. خانم غنی گفت: این تلاشی است برای نشان دادن آن چه فکر می کنیم روی می دهد؛ اگر مردم کووید 19 را به فراموشی سپرده و زندگی و حرکاتشان را به گذشته برگردانند.
این (گزارش) به معنای آن نیست که ما احتمالات را درنظر گرفته ایم بلکه نمادی از آینده است و این که چرا نباید تصور کنیم کووید ازمیان رفته است و این که چرا باید از حالا در مورد آن اقدام کنیم.
پرفسور آن جانسون، معاون آکادمی علوم پزشکی می افزاید: احتمال دارد در فصل زمستان با موج دیگری از عفونت های ویروس کرونا و پیامد هایی روبرو شویم که در موج نخست شاهد آن بودیم. باید آماده باشیم که ممکن است امسال با شیوع آنفولانزا هم رو به رو شویم. با توجه به این چالش های بالقوه و بعد از یک سال سخت، خیلی راحت می توان إحساس عجز و بیچارگی کرد. اما این گزارش نشان می دهد اگر اکنون وارد عمل شویم، می توانیم أوضاع را بهبود بخشیم.
منبع: ایندیپندنت
منبع: فرادید