یک سبزی ضد سرطان روده
به گزارش آسمان فارس، متخصصان تغذیه در مطالعه ای تازه بر ارتباط مصرف اسفناج با کاهش خطر ابتلا به سرطان روده تاکید کردند.
به گزارش ایسنا به نقل از مدیکال نیوز تودی، متخصصان تغذیه در آمریکا در آنالیز تازه خود خواص ضد سرطانی اسفناج را مورد تایید مجدد قرار داده و به آنالیز این موضوع پرداختند که چگونه مصرف این سبزی با باکتری های روده و ژنتیک تعامل ایجاد نموده تا تاثیرات مفید آن محقق گردد.
مصرف اسفناج از رشد پولیپ روده جلوگیری می نماید. از همه موارد سرطان روده بزرگ، عامل وراثت تنها 15-10 درصد را شامل می گردد. علاوه بر این، فقط پنج تا 10 درصد از پولیپ ها به سرطان روده بزرگ تبدیل می شوند.
در این آنالیز تازه محققان به مطالعه فوائد اسفناج برای افراد مبتلا به نوع ژنتیکی سرطان روده بزرگ پرداختند.
سندرمی موسوم به پولیپوز آدنوماتوز خانوادگی منجر به رشد چندین گاهی صد ها پولیپ روده بزرگ غیر سرطانی می گردد. بیشتر افراد مبتلا به این بیماری در نهایت برای برداشتن روده بزرگ به جراحی احتیاج پیدا میکنند و پس از آن، مصرف دارو های ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAIDs) برای جلوگیری از رشد پولیپ در اثنی عشر توصیه میگردد.
محققان آمریکایی در این مطالعه، موش های مبتلا به پولیپوز آدنوماتوز خانوادگی را برای مدت 26 هفته با اسفناج تغذیه کردند. نتایج این مطالعه نشان داد که مصرف اسفناج می تواند رشد پولیپ را به تاخیر اندازد و احتیاج به روش های درمانی تهاجمی را از بین می برد.
منبع: فرارو