فهرست غذاهای جنوبی ایران؛ از خوزستان تا سیستان وبلوچستان

به گزارش آسمان فارس، شهرهای بندری و ساحلی خلیج فارس، مردمانی مهمان نواز و غذاهایی گرم و تند دارد. فصل پاییز و زمستان هم برترین موقع برای سفر به این منطقه از ایران است. برای همین هم به سراغ لیستی از غذاهای جنوبی رفته ایم و در خبرنگاران تریپ برایتان از غذاهای دریایی و تند جنوب گفته ایم.

فهرست غذاهای جنوبی ایران؛ از خوزستان تا سیستان وبلوچستان

قلیه ماهی؛ غذای محلی خوزستان

یکی از معروف ترین غذاهای جنوبی که در سفر به خوزستان و آبادان می توانید امتحان کنید، قلیه ماهی است. قلیه ماهی از ترکیب مجذوب نماینده و خوشمزه رب انار، سیر، سبزی مخصوص، ادویه، و البته ماهی تهیه می گردد. اگر در آبادان بودید، برای خوردن قلیه ماهی به رستوران مرکزی پاکستان می توانید بروید.

قیمه بوشهری؛ غذای محلی بوشهر

یکی از غذاهای سنتی بوشهر، قیمه بوشهری است که با دیگر خورش قیمه هایی که تا به حال خورده اید، تفاوت زیادی دارد. این خورش از سیب زمینی، لپه، گوشت، پیاز، رب، و ادویه تشکیل شده و آن را با نان و سبزی یا شکرپلو سرو می نمایند. قیمه بوشهری طعم ترش و شور دارد و به یک بار امتحان کردنش قطعا می ارزد.

هزاری؛ غذای سنتی بندرعباس

یکی از غذاهای جنوبی که در شهرهای مختلف، دستورهای متفاوتی دارد ولی آن را به عنوان غذای بندر عباس بیشتر می شناسند، هزاری است. پلو هزاری با ماهی های مختلفی مثل شیر، سرخو، سالمون آماده می گردد و برنج و پیاز هم از مواد اولیه اش هستند.

فلافل؛ غذای معروف اهواز

یکی از معروف ترین غذاهای اهوازی، فلافل است. نخود ماده اصلی این غذاست و تندی اش از ادویه های مخصوصی است که به آن اضافه می نمایند.

در اهواز کجا غذا بخوریم؟

امگشت؛ غذای سنتی خوزستان

یکی از غذاهای آبادانی، امگشت یا امگشت پلو است که آن را با ماهی گباب یا قباد، درست می نمایند. ماهی، برنج، کشمش، و سبزی پلویی، ترکیب خوش طعمی را به وجود می آورد. و با خوردنش، همواره به یاد آبادان و سفر جنوب خواهید بود.

میگو پلو؛ غذای سنتی بوشهری

یکی از غذاهای بوشهری که هم در سفر به جنوب و هم خودتان می توانید درست کنید، میگو پلو است. در میگوپلوی اصیل بوشهری، از برنج، زعفران، میگو، سبزیجات معطر، رب، سیر، فلفل، و پیاز استفاده می گردد. شیرازی ها هم میگو پلو دارند و سیب زمینی و کشمش هم دارد.

تباهگ؛ غذای محلی سیستان و بلوچستان

یکی از غذاهای جنوبی و سنتی سیستان و بلوچستان، تباهگ است. برای درست کردن این غذا، از گوشت تباهگ استفاده می گردد. به این صورت که گوشت گوسفند را به صورت نازک برش می دهند و برای چند روز، زیر نور آفتاب آن را خشک، و بعد آن را در مشک نگهداری می نمایند. این غذا به همراه برنج سرو می گردد.

هواری؛ غذای سنتی هرمزگان

یکی از غذاهای محلی بندر عباس در استان هرمزگان هواری یا هووری است. این غذا را هم با ماهی و هم با میگو درست نموده و به همراه برنج آن را میل می نمایند.

بلالیت؛ غذای محلی بوشهر

این غذا به عنوان صبحانه در بوشهر و در بندر عباس، محبوب و معروف است. شاید استفاده از ماکارونی در صبحانه برایمان عجیب باشد، اما ماده اصلی بلالیت ماکارانی است. و جالب تر اینکه با شکر، هل، شیره خرما، و گلاب ترکیب می گردد و طعم و غذای خوبی به ما می دهد.

برترین رستوران های بوشهر کدامند؟

تنورچه؛ غذای سنتی سیستان و بلوچستان

تنورچه که به ترونچه هم شناخته می گردد، یکی دیگر از غذاهای جنوبی این منطقه است که با 2 روش و در تنور تهیه می گردد. ماده اصلی تنورچه، گوشت گوسفندی است. یا گوشت ها را به سیخ می کشند و در تنور می گذارند. یا اینکه گوشت را بدون تکه کردن، به صورت آویزان درون تنور قرار می دهند. در کنار تنورچه، برنج ساده و نان هم می گذارند.

ماهی شکیبا؛ ماهی معروف جنوب

یکی از ماهی هایی که در بوشهر و خوزستان هواداران زیادی دارد، ماهی شکیبا است. به خاطر طعم خوب و متفاوت ماهی، مسافران جنوب هم یک وعده غذایشان را به ماهی شکیبا اختصاص می دهند. ماهی را معمولا کباب می نمایند و از سبزیجات معطر و ادویه های مختلف برای طعم بهتر در آن استفاده می نمایند.

گمنه؛ غذای محلی خوزستان

گمنه از خانواده گندم و همان بلغور ریز است. و به نام های گویزه و للک هم شناخته می گردد. این غذای ساده و مقوی بوشهری، از ترکیب گمنه، پیاز، آب، و ادویه درست می گردد.

برترین رستوران های آبادان، شهر طعم های تند و تیز کجاست؟

غذای محبوب شما در سفر به جنوب و شهرهای جنوبی چه بوده؟ آن را به ما و دیگر خوانندگان خبرنگاران تریپ به اشتراک بگذارید.

منبع: اسنپ تریپ
انتشار: 23 آذر 1401 بروزرسانی: 23 آذر 1401 گردآورنده: asemanfars.ir شناسه مطلب: 2106

به "فهرست غذاهای جنوبی ایران؛ از خوزستان تا سیستان وبلوچستان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فهرست غذاهای جنوبی ایران؛ از خوزستان تا سیستان وبلوچستان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید