قرص لوزارتان چیست؟ (عوارض قرص لوزارتان)

به گزارش آسمان فارس، قرص لوزارتان (Losartan) در مواردی مانند فشارخون بالا و همچنین مسائل مربوط به قلب و عروق تجویز می شود. افت فشار خون و گیجی از عوارض قرص لوزارتان است.

قرص لوزارتان چیست؟ (عوارض قرص لوزارتان)

خبرنگاران | سرویس سلامت - قرص لوزارتان از داروهای کاهنده فشار خون است که در ادامه این مقاله از خبرنگاران قصد داریم با موارد مصرف و عوارضی که این دارو می تواند به همراه داشته باشد آشنا شویم. اگر برای شما هم به تازگی این دارو تجویز شده است پیشنهاد می کنیم با ما همراه شوید.

فشار خون ایده آل باید در حدود 120/80 میلی متر جیوه باشد، اگر فشار خون بیش از این عدد و کمتر از 140/90 میلی متر جیوه است به آن فشار خون خفیف گویند و البته بیماری محسوب نمی گردد، دلایلی از قبیل استرس، تغذیه ناصحیح، بی خوابی و یا کم خوابی، عصبانیت و فشارهای روانی، فعالیت های شدید بدنی و غیره می توانند بطور مقطعی سبب افزایش فشار خون شوند. حال اگر فشار خون بین 140/90 تا 159/99 میلی متر جیوه باشد، به آن بیماری فشار خون گفته می گردد و چنانچه بیش از عدد 160/100 میلی متر جیوه باشد فرد دارای فشار خون بسیار بالا است که خطرناک بوده و می تواند سبب بروز ناراحتی های کلیوی، قلب و عروق و غیره گردد و باید در اسرع وقت درمان مناسب انجام گردد.

قرص لوزارتان چیست؟

قرص لوزارتان (Losartan) در مواردی مانند فشارخون بالا برای کنترل فشار خون، در نارسایی های قلبی برای کاهش کار قلب و جهت محافظت از کلیه ها در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 که با اختلالات کلیوی درگیر می باشند تجویز می گردد. به دلیل اینکه فشار خون بالا معمولا یک بیماری مزمن می باشد مصرف این دارو عموما به مدت طولانی توسط پزشک تجویز می گردد.

چنانچه به فشار خون بالا مبتلا هستید بهتر است با روش های درمان آن آشنا شده و اگر علاقه مند به درمان های خانگی هستید پیشنهاد می کنیم با درمان خانگی فشار خون بالا در طب سنتی هم آشنا شوید.

راه های کاهش و درمان فشار خون + علت و علائم فشار خون

درمان خانگی فشار خون بالا (درمان فشار خون بالا با طب سنتی)

موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی:

موارد مصرف فشار خون بالا

اختلالات قلبی و عروقی

اختلالات کلیوی

عوارض افت فشارخون وضعیتی، گیجی، اختلال عملکرد کلیوی، کهیر و آنژیوادم، افزایش سطح خونی آنزیم های کبدی، درد عضلانی، افزایش پتاسیم خون و اختلالات گوارشی و تنفسی
تداخل دارویی اسپیرونولاکتون، تریامترون، آمیلوراید، آسپرین، ایپوبروفن و ترکیبات حاوی پتاسیم

مقدار و نحوه مصرف

میزان دقیق مصرف این دارو باید طبق نظر پزشک معین گردد. مقدار مصرف لوزارتان در شروع درمان، 50 میلی گرم یک بار در روز و در بیماران تحت درمان با دیورتیک ها یا مبتلایان به نارسایی کبدی، 25 میلی گرم یک بار در روز است. به طور معمول برای درمان فشار خون بالا مقدار مصرف معمول این دارو در شروع درمان 50 میلیگرم در روز می باشد.

توجه: سلامت مصرف این دارو در بچه ها زیر شش سال اثبات نشده است.

توجه: در صورتی که یک نوبت مصرف دارو فراموش گردد، به محض به یاد آوردن، آن نوبت باید مصرف گردد، ولی اگر تقریبا زمان مصرف نوبت بعدی فرا رسیده باشد، از مصرف آن نوبت خودداری نموده و مقدار مصرف بعدی نیز نباید دو برابر گردد.

نکاتی که در ارتباط با مصرف این دارو باید بدانید

  1. در صورت سابقه حساسیت به این دارو و داشتن نارسایی کبدی یا کلیوی، باید این دارو با احتیاط توسط پزشک متخصص تجویز گردد.
  2. مصرف لوزارتان در سه ماهه اول بارداری و شیردهی توصیه نمی گردد. مصرف این دارو موجب آسیب و یا حتی مرگ جنین در حال رشد می گردد.
  3. در صورت مصرف اتفاقی بیش از مقادیر توصیه شده توسط پزشک، بیمار را به بیمارستان منتقل نمایید.
  4. دارو را به صورت ناگهانی و بدون تجویز پزشک قطع ننمایید.
  5. در خلال مصرف این دارو از اقدام جهت حاملگی خودداری نمایید.
  6. جهت دستیابی به اثرات بهینه، دارو را در فواصل زمانی منظم میل نموده و دوره درمان را کامل کنید.
  7. این دارو را می توانید، همراه با غذا یا با معده خالی مصرف کنید.
  8. مصرف این دارو سبب گیجی می گردد، لذا از رانندگی و کار با وسایلی که نیازبه هوشیاری کامل دارند به خصوص بعد از مصرف دوز اولیه، در بیمارانی که از داروهای مدر استفاده می کنند، خودداری نمایید.
  9. از مصرف الکل جهت جلوگیری از دست دادن آب بدن و فشار خون پایین ناشی از کم شدن حجم آب بدن خودداری نمایید.
  10. جهت کنترل فشار خون و اثر مناسب تر این دارو، بسیار مهم است که در مدت درمان از یک رژیم غذایی و سبک زندگی مناسب که توسط پزشک به شما توصیه می گردد پیروی کنید.
  11. از مصرف نمک های حاوی پتاسیم در مدت درمان با این دارو خودداری نمایید.

توصیه ها و مراقبت های پرستاری

  • فشارخون بیمار را به طور مرتب کنترل نمایید.
  • در صورت مصرف درازمدت دارو در فواصل منظم آزمایشات CBC، الکترولیت های سرم، بررسی عملکرد کلیه و کبد را به عمل آورید.
  • بیمار ممکن است بعد از مدتی علائم ناشی از پر فشاری خون را نداشته باشد، ولی حتی در صورت بهتر شدن نیز می بایست مصرف دارو ادامه یابد.
  • در صورت مصرف همزمان داروهای مدر در درمان زیادی فشار خون، بیمار باید از نظر نشانه های کاهش فشارخون پیگیری گردد.
  • در صورت شک به حاملگی، تجویز دارو را متوقف نمایید.
  • لوزارتان می تواند منجر به تغییر میزان پتاسیم خون گردد به همین خاطر انجام آزمایشات خون دوره ای برای پیگیری سطح پتاسیم خون توصیه می گردد.

برگرفته از: drugs.com

منبع: setare.com
انتشار: 3 بهمن 1399 بروزرسانی: 3 بهمن 1399 گردآورنده: asemanfars.ir شناسه مطلب: 1382

به "قرص لوزارتان چیست؟ (عوارض قرص لوزارتان)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "قرص لوزارتان چیست؟ (عوارض قرص لوزارتان)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید