طرز تهیه کاتوغ با 2 روش اصیل جنوبی

به گزارش آسمان فارس، طرز تهیه کاتوغ، دستورالعملی ساده دارد و به دو روش می توان این غذای جنوبی خوشمزه را آماده کرد. اگر از هواداران ماهی باشید، شاهد ترکیبی از ماهی شور جنوب و ادویه جات معطر خواهید بود و اگر در پی یک وعده غذایی سبک تر باشید می توانید با جایگزینی ماهی با تخم مرغ، طعم متفاوتی خلق کنید. بنابراین، با خبرنگاران همراه باشید تا به شما بگوییم که این غذای ساده و خومزه جنوبی، چطور تهیه می گردد.

طرز تهیه کاتوغ با 2 روش اصیل جنوبی
کاتوغ
تعداد نفرات4 نفر
زمان آماده سازیحدود 15 دقیقه برای آماده کردن ماهی ها
زمان پخت غذاکمتر از 1 ساعت
میزان سختیسختی کم

طرز تهیه کاتوغ

شاید تماشا کاتوغ ماهی شما را به یاد قلیه ماهی بیندازد. البته تا میزان ای حق با شماست، زیرا ظاهر این دو غذا، شباهت زیادی به هم دارند. با این حال، روش کار و بعضی از مواد به کار رفته در این دو نوع خورشت جنوبی، کاملا متفاوتند. برای مثال، در دستور اصلی و سنتی کاتوغ ماهی، خبری از سبزیجات نیست و از طرف دیگر، به کار بردن ماده ای مانند سیب زمینی هم در دستور قلیه ماهی، جایی ندارد. اما به هر حال، نباید فراموش کنید که همواره، تمر هندی در طرز تهیه کاتوغ، جای خود را حفظ می نماید و عطر و طعم خاص آن، لذت خوردن این غذای جنوبی را چند برابر می نماید. در ادامه، مواد لازم و طرز تهیه کاتوغ ماهی و بعد از آن، کاتوغ تخم مرغ را با هم می بینیم:

مواد لازم برای تهیه کاتوغ

برای تهیه یک کاتوغ خوشمزه، مواد اولیه را مطابق جدول زیر آماده کنید:

مواد لازممیزان مورد احتیاج
ماهی شور3 عدد
پیاز بزرگ1 عدد
سیب زمینی میانه3 عدد
تمر هندی200 گرم
رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری
فلفل، زردچوبه و ادویه جات جنوبیبه میزان لازم

مراحل طرز تهیه کاتوغ

طرز تهیه کاتوغ بسیار آسان و فوری پیش می رود و کافیست مراحل زیر را دنبال کنید:

  • مرحله اول: ابتدا باید ماهی های شور را در آب خیس کنید تا نمک اضافی آن ها خارج گردد. سپس، ماهی ها را داخل آبکش یا صافی بگذارید تا آب اضافی آن ها خارج گردد.
  • مرحله دوم: سیب زمینی ها را به صورت درشت، برش زده و در میزانی روغن سرخ کنید و کنار بگذارید.
  • مرحله سوم: تمر هندی را در میزانی آب بخیسانید تا عصاره خود را به آب پس دهد. سپس، این عصاره را از صافی عبور داده و کنار بگذارید.
  • مرحله چهارم: ماهی ها را با میزان زیادی پیاز و ادویه جات گفته شده سرخ کنید. سپس، سیب زمینی های سرخ شده را کنار ماهی ها بگذارید و با یک قاشق بزرگ، به آرامی کمی هم بزنید.
  • مرحله پنجم: در این مرحله از طرز تهیه کاتوغ، عصاره تمر هندی را به ترکیب ماهی و سیب زمینی سرخ شده اضافه نموده و صبر کنید تا مواد با هم بجوشند.
  • مرحله ششم: پس از جوش آمدن غذا، شعله را کم کنید و اگر دوست داشتید، میزان کمی رب گوجه هم به بقیه مواد اضافه کنید تا غذای جنوبی خوشرنگ تری داشته باشید. اجازه دهید غذا با همین شعله ملایم روی حرارت بماند تا کاملا جا بیفتد. نوش جان

چند نکته خواندنی در طرز تهیه کاتوغ

در طرز تهیه کاتوغ، این نکات تکمیلی را هم به یاد داشته باشید:

  • در صورت عدم دسترسی به ماهی شور می توانید از میزانی میگوی تازه همراه با نمک بهره ببرید.
  • می توانید در ترکیب مواد این خورشت جنوبی، سبزیجات معطری مثل گشنیز و شوید را هم به کار بگیرید.

طرز تهیه کاتوغ با تخم مرغ

در این رسپی، به ازای یک سیب زمینی و یک پیاز خرد شده بزرگ،5 عدد تخم مرغ، ضروری است. ادویه جات هم شامل یک پیمانه کوچک، تمر هندی صاف شده، 1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی و 2 عدد فلفل خشک تند هستند. البته، زردچوبه و ادویه جنوبی به میزان 1 قاشق مرباخوری و پودر هل به میزان 1 قاشق چایخوری را هم همراه با میزانی نمک، از قلم نیندازید.

برای تهیه این غذای خوشمزه جنوبی، مطابق دستور زیر عمل کنید:

  • سیب زمینی های مکعبی درشت را همراه با 1 لیوان آب، داخل تابه ای داغ شده و بدون روغن بریزید تا با حرارت ملایم بپزند.
  • در ظرفی جداگانه، تمر هندی را با میزانی رب گوجه و آب ونمک ترکیب نموده و کنار بگذارید.
  • بعد از پخت سیب زمینی ها، در تابه میزانی روغن بریزید و پیازهای خرد شده را هم اضافه کنید. پس از سرخ شدن پیاز و سیب زمینی در کنار هم، ادویه جات لازم و میزانی فلفل قرمز خرد شده را هم در تابه بریزید تا عطر ادویه ها بلند گردد.
  • در ادامه طرز تهیه کاتوغ تخم مرغ، سس تمر هندی و گوجه را داخل تابه بریزید و درب تابه را بگذارید تا سس با بقیه مواد جوشیده و به خورد آن ها برود.
  • حالا، 2 عدد تخم مرغ را در ظرفی جداگانه بشکنید و هم بزنید تا از حالت لختگی خارج شوند.
  • 3 تخم مرغ به جامانده را بدون هم زدن، در قسمت های مختلف تابه بشکنید و اطراف تابه را با ریختن تخم مرغ های زده شده، پر کنید.
  • حالا باز هم درب تابه را بگذارید و مدت کوتاهی صبر کنید تا زرده ها به حالت عسلی برسند.

نکته: نباید فراموش کنید که زرده های سفت شده تخم مرغ، طعم خوبی به کاتوغ نمی دهند.

به همین سادگی، کاتوغ خوشمزه شما آماده سرو است و می توانید آن را به عنوان یک میان وعده یا غذای سبک، در کنار عزیزانتان، نوش جان کنید.

تجربه طعم خورشت کاتوغ با خرید غذا دریایی بندرعباس از خبرنگاران

همان طور که دیدید، طرز تهیه کاتوغ، چندان سخت نیست، اما اگر تهیه مواد اولیه این خورشت جنوبی برایتان سخت است یا وقت کافی برای طبخ آن در منزل را ندارید، همین حالا، سری به سایت خبرنگاران و صفحه خرید غذا دریایی بندرعباس بزنید تا بتوانید در کوتاه ترین زمان ممکن، این غذای محلی بندرعباس را به صورت اینترنتی، سفارش دهید و از طعم بی نظیر آن بهره مند شوید. شاد و تندرست باشد.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 2 بهمن 1403 بروزرسانی: 2 بهمن 1403 گردآورنده: asemanfars.ir شناسه مطلب: 2326

به "طرز تهیه کاتوغ با 2 روش اصیل جنوبی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کاتوغ با 2 روش اصیل جنوبی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید