چند خوردنی که می توانند موجب بدخُلقی شوند
به گزارش آسمان فارس، خوراکی هایی که در طول روز انتخاب و مصرف می کنیم، بی تردید بر خلق و خوی ما تاثیرگذار هستند.
به گزارش خبرنگاران، افراد در مواقع گرسنگی تند مزاج و کج خلق می شوند و این درحالیست که مصرف بعضی از مواد غذایی نیز می تواند با بروز حال بد همراه باشد.
خوراکی ها انتقال دهنده های عصبی در مغز را تحت تاثیر قرار می دهند. این مواد شیمیایی مهم با احساسات مرتبط هستند. به طور مثال انتقال دهنده عصبی سروتونین به آرامش فرد یاری می نماید و دوپامین میزان تمرکز را افزایش می دهد.
نوع غذای مصرفی می تواند در چگونگی عملکرد این مواد شیمیایی در مغز نقش حائز اهمیتی داشته باشد. از این رو بعضی از مواد غذایی این ویژگی را دارند که مانعی بر سر راه انتقال دهنده های عصبی باشند یا تعادل آن ها را در مغز مختل سازند که هر دو این موارد بر خلق و خو تاثیر می گذارد.
فست فودها از جمله خوراکی هایی هستند که مصرف آن ها به دلیل تاثیرات مضری که بر مغز دارند توصیه نمی گردد. نتایج مطالعات پزشکی حاکی از آن است که استفاده از چنین محصولات غذایی فرآوری شده به بروز افسردگی، رفتارهای تهاجمی، اضطراب و دیگر اختلالات روان یاری می نماید.
همچنین مواد غذایی وجود دارد که مصرف آن ها بین مردم شایع است و این درحالیست که اکثر افراد از تاثیرات آن ها بر خلق و خو آگاهی ندارند.
سایت مدیکال دیلی به بعضی از خوراکی هایی اشاره نموده که بر خلق و خو تاثیر منفی دارند:
خوردنی های شیرین
بسیاری از افراد از خوردن خوراکی های حاوی شیرین کننده های مصنوعی یا قند مازاد لذت می برند. هرچند، زیاده روی در مصرف این نوع مواد غذایی می تواند با اضطراب، تند مزاجی و افسردگی همراه باشد. همچنین وجود مواد قندی در بدن می تواند توانایی آن را در مقابله با استرس مختل سازد. علاوه بر این، مصرف شیرین کننده های مصنوعی با سردرد، اختلالات روحی و میگرن همراه است.
مارگارین
مارگارین و دیگر محصولات مشابه با کره می توانند حاوی چربی های بد باشند که التهاب و سطح اسیدهای چرب امگا 6 را در بدن افزایش می دهد. این ترکیب ها بر اسیدهای چرب امگا 3 که تقویت کننده های طبیعی خلق و خو هستند تاثیر گذاشته و عملکرد آن ها را مختل می سازد.
قهوه
وجود سطح بالایی از قهوه در بدن در طول روز به اوردوز کافئین منجر می گردد که ممکن است بر انتقال دهنده های عصبی و هورمون ها تاثیر منفی بگذارد.
نکتار گیاه آگاو
نکتار آگاو یک ترکیب طبیعی شیرین و حاوی سطح پایینی از شاخص گلیسمی است. این شیرین کننده از گیاه آگاو که شبیه به کاکتوس است، تهیه می گردد. این ترکیب که معمولا در شیرینی و سایر دسرها استفاده می گردد از جمله خوراکی های فوق فرآوری شده به حساب می آید و باعث می گردد که ارزش غذایی آن از بین برود. این شربت پس از فرآوری، حاوی مقادیر زیادی فروکتوز می گردد که مصرف آن عامل بروز سندرم متابولیک است.
منبع: خبرگزاری ایسنا