پزشکان 3 روز تا نصب کارتخوان مهلت دارند ، مقاومت ها ادامه دارد

به گزارش آسمان فارس، صاحبان حرف پزشکی تنها 3روز تا ثبت درخواست برای نصب کارتخوان در مطب مهلت دارند که البته احتمال تمدید این زمان وجود دارد اما با توجه به مقاومت های شدید هنوز ضمانت اجرای این قانون معین نشده است.

پزشکان 3 روز تا نصب کارتخوان مهلت دارند ، مقاومت ها ادامه دارد

به گزارش مهر، یکی از چالش های اصلی نظام مالیاتی کشور، حجم بالای فرار مالیاتی و عدم داشتن برنامه دقیق برای کاهش آن است. در این بین فرار مالیاتی نزدیک به 7 هزار میلیارد تومانی پزشکان که به عنوان قشر پر درآمد جامعه محسوب می شوند، حرف و حدیث های بسیاری در سال های اخیر به وجود آورده است.

در این راستا، متولیان و کارشناسان بسیاری، ضمن انتقاد از روند موجود، خواهان جلوگیری از فرار مالیاتی پزشکان و حداقل نصب دستگاه کارت خوان در مطب ها شده اند تا از این طریق، هم درآمدهای مالیاتی دولت و هم شفافیت مالی افزایش یابد.

در نهایت کار به جایی رسید که در زمستان سال گذشته، نمایندگان مجلس با وجود لابی های بسیاری که صورت گرفت، در خلال تصویب بودجه سال 98 همه پزشکان را مکلف کردند که از سال جاری در مطب های خود دستگاه کارتخوان نصب نمایند. بر اساس این مصوبه که در قالب بند الحاقی تبصره 6 لایحه بودجه 98 آمده است، تاکید شده که تمامی صاحبان حرف و مشاغل پزشکی، پیراپزشکی، داروسازی و دامپزشکی که مجوز فعالیت آنها توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان نظام پزشکی ایران یا سازمان نظام دامپزشکی ایران صادر می گردد، مکلف هستند در چارچوب آئین نامه تبصره 2 ماده 169 قانون مالیات های مستقیم مصوب چهارم اسفند 1366 و اصلاحات و الحاقات بعدی آن، از ابتدای سال 1398 از پایانه فروشگاهی استفاده نمایند.

در این راستا، مطابق با آنچه که سازمان امور مالیاتی اعلام نمود، همه صاحبان مشاغل یاد شده مکلف هستند حداکثر تا 23 مردادماه سال جاری (البته احتمال تمدید زمان وجود دارد) برای ثبت درخواست تخصیص شماره شناسه پایانه فروشگاهی (کارت خوان) اقدام نمایند و حتی این هشدار داده شد که در صورت عدم استفاده از از کارت خوان بانکی، مشاغل پزشکی مشمول جریمه خواهند شد.

آن گونه که متولیان سازمان امور مالیاتی پیش بینی نموده اند، از ابتدای مهرماه، صاحبان مشاغل پزشکی به پایانه های فروشگاهی و کارت خوان ها مجهز خواهند شد.

این سخن به معنای احیای درآمد تقریبا 7 هزار میلیارد تومانی دولت از محل مالیات این مشاغل است که می تواند در شرایط حال حاضر کشور که درگیر جنگ مالی است، منبعی برای جبران کمبودهای مالی دولت و گامی مهم در جایگزینی درآمدهای مالیاتی به جای درآمدهای نفتی باشد.

  • مقاومت شدید پزشکان؛ ضمانت اجرای نصب کارتخوان در مطب ها چیست؟

در این میان آنچه که اهمیت دارد، جدی دریافت اجرای قانون و اطمینان از نصب واقعی کارت خوان توسط پزشکان است؛ اینکه سازمان امور مالیاتی اعلام نموده در صورت عدم نصب کارت خوان، 2 درصد درآمد حاصل از فروش خدمت صاحبان مشاغل پزشکی مشمول جریمه خواهد شد، به نظر چندان ضمانت قابل اعتمادی برای اجرای قانون نمی تواند باشد و فعالان حوزه های مختلف به راحتی اقدام به فرار از مسئولیت قانونی خود می نمایند به گونه ای که طی روزهای گذشته شاهد نامه نگاری های فراوان صاحبان حرف مختلف پزشکی با مسئولان در مخالفت با اجرای مصوبه نصب کارتخوان در مطلب بوده ایم.

در این راستا می توان به درخواست انجمن دندانپزشکان عمومی از معاون اول ریاست جمهوری مبنی بر به تعویق انداختن اجرای قانون مذکور، اشاره نمود.

در نامه انجمن دندانپزشکان عمومی آمده است که آیین نامه باید با توجه به شرایط جدید اصلاح گردد و اجرای آن برای مدت بیشتری در خصوص صاحبان حرف پزشکی به تعویق افتد تا سازوکار اجرای صحیح آن فراهم گردد.

همچنین در نامه دیگری که از سوی انجمن رادیولوژی ایران به رئیس سازمان نظام پزشکی ارسال شده، مراتب اعتراض به اخذ مالیات از درآمد این بخش اعلام شده است.

بنابراین آنچه که بیش از هر مساله دیگری در حوزه مالیات پزشکان الزامی به نظر می رسد، به کارگیری ضمانت های اجرایی دقیق برای جلوگیری از دور زدن قانون و زدودن بهانه های مختلف برای عدم اجرا است.

البته آنطور که سازمان امور مالیاتی اعلام نموده، در صورتی که مراجعه نمایندگان به مطب پزشک، متوجه شوند که دستگاه کارت خوان وجود ندارد، می توانند موضوع را به ستاد خبری سازمان امور مالیاتی به شماره 02135019 اعلام نمایند تا ضمن اعمال جریمه غیرقابل بخشش برای پزشک متخلف، این عدم همکاری در زمره فرار مالیاتی قرار گیرد.

در این بین با توجه به وفور حفره های فساد، به نظر می رسد که با تنها یک شماره تلفن نتوان گام موثری در اجرای قانون برداشت، از این رو بهتر است که سازمان های متولی با راه اندازی سامانه و یا نرم افزار موبایلی ابزارهای دقیق و قابل دسترس تری را برای ثبت گزارش و شکایات های مردمی طراحی کند.

همچنین باید مامورانی به صورت سرزده و ناشناس با مراجعه به مطب های پزشکی به صورت رندوم هم اطلاعاتی از میزان استفاده از دستگاه کارت خوان در مطب ها جمع آوری نمایند و هم بر اجرای صحیح و کامل قانون نظارت داشته باشند.

باید در نظر داشت، حال که سازمان امور مالیاتی به سمت افزایش شفافیت در مبادلات مالی و اخذ مالیات حقه در حال حرکت است، اقدامات خود را صرفا به دلیل نبود نظارت های دقیق، بی ثمر نگذارد؛ بنابر این انتظار می رود نهادهای ناظر و متولیان بدون هیچ گونه کوتاهی و در نظر دریافت ملاحظات، قانون را با بیشترین درصد موفقیت، اجرا نمایند.

  • وکلا منتظر باشند

بر اساس این گزارش، آنطور که سازمان امور مالیاتی اعلام نموده، گام بعدی برای اصلاح روند مالیات ستانی مبارزه با فراریان مالیاتی در حوزه های پر درآمدی همچون وکالت و فولاد است.

در این خصوص هادی خانی مدیر کل دفتر بازرسی ویژه، مبارزه با پولشویی و فرار مالیاتی سازمان امور مالیاتی گفته است: برای آنالیز و رصد فعالیت های مالی رسیدگی طیفی در دستور کار قرار گرفته است به این معنا که گروهی از فعالان مالی در اولویت رسیدگی قرار می گیرند؛ برهمین اساس در ماه های اخیر در ابتدا پزشکان به وسیله نصب دستگاه کارت خوان در مطب خود در اولویت قرار گرفته اند؛ پس از آن نیز وکلا، فعالان حوزه فولاد، حوزه قیر، شیشه، توریسم درمانی، آرایشگران زنان و رستوران داران مورد رسیدگی قرار می گیرند.

البته خانی شرح بیشتری در رابطه با اینکه چگونه قرار است جلوی فرار مالیاتی حوزه هایی همچون فولاد و قیر گرفته گردد نداده است، اما به هر حال عزم سازمان امور مالیاتی برای اخذ مالیات حقه از حوزه های پردرآمد، ارزشمند تلقی می گردد.

انتظار بر این است که هر چه سریع تر فرآیندهای سنتی در بخش مالیات ستانی به فرآیندهای الکترونیکی و هوشمند تغییر راستا دهد تا بجای فشار بر کارمندان و تولیدنمایندگان، قشر ثروتمند و حوزه های پردرآمد مالیات حقه را بپردازند.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 17 شهریور 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: asemanfars.ir شناسه مطلب: 312

به "پزشکان 3 روز تا نصب کارتخوان مهلت دارند ، مقاومت ها ادامه دارد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پزشکان 3 روز تا نصب کارتخوان مهلت دارند ، مقاومت ها ادامه دارد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید