واکسن های جدید وارد می شوند
به گزارش آسمان فارس، همه ما تا امروز قطعا نام واکسن هایی مانند فایزر، مدرنا، آسترازنکا، اسپوتنیک و غیره را شنیده ایم اما مسلما دنیا کرونا زده منحصر به این واکسن ها نیست. هم اکنون در سراسر دنیا واکسن هایی در حال فراوری است که در آینده حتی امکان دارد واکسن های مشهوری مثل فایزر را کنار بزنند.
به گزارش خبرنگاران ، فایزر، مدرنا، جانسون، اسپوتنیک، آسترازنکا، سینوفارم و دیگر واکسن هایی که تا امروز نامشان را شنیدیم مقدمه ای در راه درمان و پیشگیری از کرونا بودند. قطعا در آینده ای نزدیک واکسن هایی به بازار دنیای عرضه خواهند شد که شاید اصلا اثربخشی بیشتری داشته باشند.
شاید اصلا در آینده واکسن های کرونا آنچنان کیفیت بالایی داشته باشند که همه از کیفیت پایین واکسن هایی مثل فایزر و یا مدرنا متعجب شوند.
به هر حال دنیای کرونا زده فقط منتظر آنها نیست. واکسن های متعدد دیگری در کشورهای مختلف از جمله روسیه، چین، فرانسه و ایران در حال ساخت هستند.
برای اینکه متوجه کثرت واکسن های در حال ساخت بشویم بد نیست مطلب ذیل را مرور کنیم.
51 واکسن در فاز یک
هم اکنون 51 واکسن در سراسر دنیا در فاز یک آزمایشات به سر می برند. در این مرحله میزان ایمنی و مقدار مصرف آنها مورد اهمیت قرار می گیرد. عبور از این مرحله به معنای موفقیت ابتدایی در راه رسیدن به تایید نهایی از سوی مقامات مختلف است.
36 واکسن در فاز دو
در حال حاضر 36 واکسن در سراسر دنیا در مرحله دوم فاز آزمایشات هستند و ایمنی این واکسن ها در مقیاس گسترده تری مورد آنالیز قرار می گیرد.
28 واکسن در فاز سه
این مرحله بدان معناست که یک واکسن به مراحل پایانی نزدیک می گردد و مراحل قبلی را با موفقیت پشت سر گذاشته است. در این مرحله میزان اثرگذاری واکسن باز هم در مقیاس گسترده تری مورد آنالیز قرار می گیرد. 28 واکسن از سراسر دنیا در این مرحله هستند. آزمایشات مربوط به این مرحله با حضور داوطلبان بسیار بیشتری انجام خواهد شد.
7 واکسن در شرایط مجوز اضطراری
هفت واکسن مجوز اضطراری دریافت نموده اند تا مورد استفاده قرار بگیرند. البته مجوز اضطراری بدان معناست که واکسن در جمعیت محدود و کمی تزریق خواهد شد نه در جمعیت بسیار زیاد.
8 واکسن تایید شده
این تعداد واکسن در کل دنیا برای استفاده کامل تایید شده است؛ استفاده کامل بدان معناست که در دو دوز تزریق گردد. تا امروز فقط هشت واکسن وارد این مرحله شده اند و هم اکنون واکسیناسیون همگانی با آنها ادامه دارد.
4 واکسن بی فرجام
از کل کوشش ها برای ساخت واکسن موثر برای کرونا چهار مورد به بن بست رسیده است. ساخت این واکسن ها بعد از آنکه آزمایشات مغلوب شد از دستور کار خارج شد.
92 واکسن در کل دنیا
در سراسر دنیا برای مقابله با بیماری همه گیر کرونا 92 واکسن ساخته شده و یا در حال ساخت است. واکسن های ایرانی هم جز این 92 واکسن هستند. حداقل 77 واکسن پیش بالینی در حیوانات تحت آنالیز فعال است.
آنالیز آخرین اخبار در حوزه واکسن
بر اساس گفته مقامات بهداشتی ایران واکسن کرونای برکت به زودی در چرخه واکسیناسیون همگانی قرار می گیرد. اما برای اینکه تحولات در حوزه ساخت واکسن کووید19 را بیشتر آنالیز کنیم بیشتر به ماهی که گذشت یعنی ماه می می پردازیم.
اول می: واکسن Elixirgen Therapeutics که متعلق به شرکتی داروسازی در مریلند آمریکاست وارد فازهای جدی آزمایشات بالینی شد.
پنجم می: واکسن کمپانی محصولات بیولوژیکی انستیتوی لانژوم وارد فاز یک آزمایشات شد.
ششم می: مقامات روسی مجوز اضطراری استفاده از واکسن تک دوز گاملیا را صادر کردند که به اسپوتنیک لایت معروف است.
هفتم می: سازمان دنیای بهداشت مجوز اضطراری از واکسن سینوفارم را صادر کرد.
دهم می: سازمان غذا و داروی ایالات متحده آمریکا استفاده از واکسن فایزر-بایونتک را برای بچه ها 12 تا 15 سال مجاز کرد.
چهاردهم می: واکسن فرانسوی ها به نام او اس ایOSE Immunotherapeutics وارد فاز یک آزمایشات شد.
هجدهم می: واکسن دیگر چینی ها به نام شنزن کنگتای از سوی مقامات بهداشتی این کشور مجوز اضطراری استفاده گرفت.
بیستم می: واکسن دیگر چینی ها به نام استمیرنا وارد فاز یک آزمایشات بالینی شد.
بیست و پنجم می: واکسن وکسفورم که فراوری یک شرکت داروسازی در پنسیلوانیای آمریکاست وارد فاز یک آزمایشات بالینی شد.
بیست و هشتم می: یک واکسن ساخت فرانسه دیگر به نام سانوفی بعد از پشت سر گذاشتن موفقیت آمیز فازهای یک و دو وارد فاز سه شد. احتمالا سانوفی به زودی عرضه می گردد.
هیلدا حسینی خواه / خبرنگاران
منبع: جام جم آنلاین