مجتمع مس سرچشمه در حوزه HSE در کشور پیشرو است
به گزارش آسمان فارس، به گزارش خبرنگاران، رسول یار احمدی در مراسم نخستین استارت آپ ویکند ایمنی در مجتمع مس سرچشمه اظهار کرد: بعد از شش سال در وزارت صمت و 12 سال در وزارت دفاع و وزارت نفت می توانیم عباراتی که تجربه و حس شده را به کار ببریم که کشور ما به لحاظ حفظ سرمایه و چسباندن HSE به فرآیند در مرحله ای است که مدیران به دنبال ایمنی می آیند.
مدیرکل دفتر HSE وزارت صمت شرح داد: در عرصه تولید به این موضوع رسیدند که ایمنی باید حرف اول و آخر را بزند در وزارت صمت یک نقشه راه برای 1400 تعریف شده که فرهنگ HSE در وزارتخانه ارتقا پیدا کند و هیچ کس جز کسانی که دارای خلاقیت و ایده های نو و نگاه های پیشگیرانه هستند نمی توانند در این راستا کمک کنند.
یاراحمدی شرح داد: در HSE دستگاه های ما واگرایی دارند هنوز آیین نامه واحد برای HSE در کشور نداریم و وزارتخانه ها در این زمینه هماهنگ نیستند.
وی گفت: مجتمع مس سرچشمه در HSE در کشور پیشرو بوده که به مجموعه HSE مس سرچشمه که به لحاظ پیشگیری، ایمنی و ملاحظاتی که همواره دغدغه کشور است از نمادها و الگوهای واقعی در بخش صنعت و معدن کشور است تبریک می گویم.
بیشترین حوادث ناشی از کار ناشی از خطای انسانی است
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان نیز در این مراسم گفت: استان کرمان بیش از50 هزار کارگاه فعال دارد و بیش از 320 هزار نفر در این کارگاه ها کار می کنند که بیش از 30 هزار نفرشان در معادن شاغل هستند.
وی ادامه داد: اولویت ما ایمنی در کارگاه های ساختمانی است چون بیشترین حوادث ناشی از کار منجر به فوت را دارند.
اسماعیلی شرح داد: 88 درصد حوادث در کار ناشی از خطای انسانی است، 10 درصد مربوط به ماشین آلات بوده و 2 درصد حوادث اجتناب ناپذیر است؛ 88 درصد عدد خیلی بزرگی است که اگر بتوانیم خطای انسانی را کم کنیم کمک بزرگی در این راستا شده است.
تولید بدون حادثه رویکرد مجتمع مس سرچشمه
مدیر مجتمع مس سرچشمه نیز در این مراسم گفت: در حال حاضر در حال گذر از نسل چهارم تکنولوژی هستیم قطعا در ادامه کار محتاج به استفاده از تکنولوژی بهینه و هوشمند در حوزه معدن و استخراج خواهیم بود که این شعار نیست و حرکت آغاز شده و سیستم دیسپاچینگ و مانیتورینگ معدن از سال گذشته راه اندازی شده است.
حسین احمدی افزود: دو هزار و 400 سفر خاک در روز در مجتمع مس سرچشمه با کامیون های 135 تنی از معدن حجم سنگینی از عملیات معدنی به شمار می رود که باید با سیستم دیسپاچینگ این حجم را کنترل کنیم.
مدیر مجتمع مس سرچشمه با بیان اینکه رشد و توسعه متوازن در تمام حوزه های تولیدی و عملیاتی در دستور کار شرکت داریم، بیان کرد: در حوزه ایمنی باید رشد متوازن و همگام با صنایع را داشته باشیم اگر شرکت مس خود را در حوزه تولید و توسعه با تکنولوژی های روز جهان مقایسه می کند باید در HSE هم بروز باشد و ضرورت داشت این همایش و رویداد برگزار شود.
مدیر مجتمع مس سرچشمه افزود: امیدواریم بتوانیم تولید بدون حادثه را در مجتمع مس سرچشمه و شرکت ملی صنایع مس ایران محقق کنیم و این موضوع با همراهی دانش، خلاقیت، گفتگو میسر خواهد شد.
مرگ یک نفر در هر 11 ثانیه در جهان به خاطر شغل
عضو انجمن ایمنی آمریکا، کانادا و انگلستان و مدیر سازمان ایمنی جهانی WSO در اتریش نیز گفت: بر اساس آخرین آمار سازمان جهانی هر 11 ثانیه در جهان یک نفر به خاطر شغل جان خود را از دست می دهد.
مجید علیزده با اشاره به اینکه آهنگ مرگ در شغل زیاد است و باید این را کُند کنیم افزود: ما در سیستم ایمنی نیاز داریم با هم باشیم اگر این اتفاق بیفتد از داستان ایمنی هم لذت خواهیم برد؛ اعداد تکان دهنده ای از جان دادن افراد در حوادث می بینیم؛ 25 درصد اقتصاد جهان در دست آمریکا است از این 25 درصد چیزی حدود 17 هزار و 400 میلیارد دلار درآمد سالانه این کشور است است و 1 و 8 دهم درصد این درآمد صرف حوادث و بیماری های شغلی می شود.
علیزاده با اشاره به اینکه معدن هوشمند، ایمنی هوشمند هم می خواهد و نیاز دارد بیان کرد: هدف ما این است که خریدار تکنولوژی نباشیم و هدف این استارت آپ ایمنی این است که از دانش جامعه خود استفاده حداکثری داشته باشیم؛ یک کمپانی مثل جنرال الکتریک خیلی پیروز است، تکنولوژی ای را خلق کرده است که می تواند درجه خشم و عصبانیت را به ما گزارش دهد.
ثبت نام 375 نفر در نخستین استارت آپ ویکند ایمنی مجتمع مس سرچشمه
مدیر امور ایمنی و بهداشت مجتمع مس سرچشمه نیز با اشاره به مراحل برگزاری این همایش از برگزاری 10 جلسه هماهنگی بدین منظور و سه جلسه هم اندیشی با پارک های علم و فناوری کرمان و یزد و همچنین چهار پیش رویداد خبر داد و افزود: 375 نفر در این رویداد ثبت نام کردند که 322 نفر به عنوان ایده پرداز، 20 نفر برنامه نویس، هفت نفر گرافیست و 26نفر در حوزه کسب و کار فعالیت دارند.
مصطفی زیدآبادی نژاد مطرح کرد: 127 ایده به عنوان ایده برگزیده انتخاب شدند و محورهای همایش استفاده از تکنولوژی های هوشمند و هوشمندسازی است، در جهانی نوین شاید بشود با نصب یک سری تجهیزات در لحظه به فاکتورهای بالاتری رسید.
وی با اشاره به اینکه 40 درصد حقوق و عوارض دولتی معادن در کشور از معادن استان کرمان پرداخت می شود، ادامه داد: این موضوع نشان می دهد که تعداد معادن فعال استان کرمان خیلی زیاد است و توجه به ایمنی معادن و استفاده از تکنولوژی های نوین امری مهم است که این استارت آپ نقطه آغازی برای این مهم است که امیدواریم کمک کننده باشد.
نخستین استارت آپ ویکند ایمنی با موضوع تکنولوژی های هوشمند به مدت سه روز با حضور ایده پردازان حوزه ایمنی معادن در مجتمع مس سرچشمه برگزار شد.
منبع: خبرگزاری مهر