تراشه نورالینک در مغز اولین بیمار تثبیت شد؛ دومین کاشت در راه است

به گزارش آسمان فارس، ایلان ماسک، بنیانگذار شرکت فناوری نورالینک بیان کرد تراشه مغزی ساخت شرکت او در مغز نخستین بیمار نسبتاً پایدار شده و در یک هفته آینده در مغز دومین بیمار نیز کاشته خواهد شد.

تراشه نورالینک در مغز اولین بیمار تثبیت شد؛ دومین کاشت در راه است

آقای ماسک و مدیران شرکت نورالینک روز چهارشنبه 20 تیر در خصوص حاصل کاشت تراشه در مغز نخستین بیمار، طرح های آینده این شرکت برای یاری به بیماران از جمله بهبود معلولیت و بیمارانی که حافظه خود را از دست داده اند، و برطرف مسائل سخت افزاری مرتبط با این تراشه شرح دادند.

ایلان ماسک گفت نخ های بسیار ظریف و باریک تراشهٔ کاشته شده در مغز نخستین بیمار اکنون به شرایط کم و بیش پایدار رسیده است.

او گفت وقتی این رشته های باریک در جای دقیق خود در مغز ثابت گردد، به مغز افراد نشانه می فرستد.

نولند آربو نخستین بیماری بود که شش ماه پیش عمل کاشت تراشه مغزی تولیدی شرکت نورالینک به روی مغز او انجام شد. این تراشه رابط مغز و رایانه است.

آقای آربو، 29 ساله و ساکن استان آریزونای آمریکا، از هشت سال پیش در پی یک حادثه غواصی از شانه به پایین بدن فلج بود.

این رشته های نازک تر از موی انسان که اکنون در مغز او کاشته شده به افرادی مانند او که از معلولیت رنج می برند، امکان می دهد با استفاده از دستگاه های دیجیتال و تنها با فکر کردن، با دیگران ارتباط برقرار نمایند یا دستگاه ها را کنترل نمایند.

دریافت سیگنال های مغزی به این بیماران آن ها را قادر می نماید تا با فکر کردن، موشواره یا مکان نما را به روی صفحه رایانه حرکت دهند.

به گفته آقای ماسک، ایجاد همزیستی نزدیک میان هوش انسان با هوش مصنوعی به افراد قدرت فوق العاده خواهد داد.

نولند آربو پس از دریافت تراشه مغزی توانسته بازی های ویدیویی انجام دهد، به مرور صفحات مورد علاقه خود در اینترنت بپردازد و مستقلاً موشواره را روی رایانه دستی خود به وسیله فکر کردن حرکت دهد. او تا 70 ساعت در هفته پس از عمل جراحی مشغول بوده و از جمله شطرنج بازی نموده و فیلم دیده است.

دو ماه پیش، خبرگزاری ها فاش کردند که الکترودهای حساس تراشه مغزی نورالینک که قرار بود سیگنال های مغزی را رمزگشایی نمایند، تا 85 درصد در مغز بیمار اول، نولند آربو، جابجا شده اند. با این حال، نورالینک توانست تا حدی عملکرد این تراشه کاشته شده را بازیابی کند.

در تاریخ 20 تیر، مدیران شرکت در یک پخش زنده در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کردند که نورالینک در حال حاضر بر روی کاهش خطرات ناشی از جراحی مغز و کاهش غلظت دی اکسید کربن در خون بیماران تمرکز دارد.

متیو مک دوگال، متخصص مغز و همکار نورالینک، در این پخش زنده شرح داد که کوشش می گردد سطح جمجمه منجمد گردد تا شکاف زیر ایمپلنت به حداقل برسد و تراشه کاشته شده به مغز نزدیک تر گردد. این کار باعث می گردد کشش ناخواسته ای که ممکن است به روی رشته های الکترود در مغز ایجاد گردد، از بین برود.

ایلان ماسک، بنیانگذار نورالینک نیز گفت که شرکت تغییراتی را اعمال خواهد نمود تا مشکل جمع شدن رشته های الکترود در بافت مغز کاهش یابد.

نورالینک در کوشش است دستگاهی بسازد که احتیاج به استفاده از نصف تعداد الکترودهایی که در مغز نولند آربو کاشته شد را از بین ببرد. کاهش تعداد الکترودها قرار است عملکرد تراشه را بهبود بخشد.

ایلان ماسک ابراز امیدواری کرد که تراشه مغزی شرکت او در یک هفته آینده در مغز دومین بیمار نیز کاشته گردد و شمار بیماران دریافتی تراشه مغزی تا آخر سال میلادی جاری به یک عدد تک رقمی بالا برسد.

کاشت تراشه مغزی پیشتر به روی حیوانات آزمایش شد و نهادهای فدرال آمریکا این تحقیقات را در ارتباط با نقض احتمالی حقوق حیوانات زیر نظر گرفته بودند.

شرکت نورالینک مستقر در سان فرانسیسکو در زمینه فناوری عصبی به بنیانگذاری ایلان ماسک از سال 2016 با هدف ساخت تراشه های رابط مغز و رایانه قابل کاشت در مغز انسان برپا شد.

منبع: انتخاب
انتشار: 21 تیر 1403 بروزرسانی: 21 تیر 1403 گردآورنده: asemanfars.ir شناسه مطلب: 2246

به "تراشه نورالینک در مغز اولین بیمار تثبیت شد؛ دومین کاشت در راه است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تراشه نورالینک در مغز اولین بیمار تثبیت شد؛ دومین کاشت در راه است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید