کمپوت میوه و آبمیوه؛ مصرف کدامیک بهتر است؟
به گزارش آسمان فارس، خبرنگاران | سرویس سلامت - بسیاری از افراد تمایلی به خوردن میوه ندارند و به جای آن از کمپوت میوه -همان میوه پخته شده- یا آبمیوه استفاده می کنند؛ اما هر کدام از این فرآورده ها دارای مزایا و معایبی هستند که لازم است در هنگام جایگزینی آن ها با میوه، آن ها را مورد توجه قرار داد. از این رو در این مطلب از سایت خبرنگاران شما را با مزیت ها و معایب کمپوت میوه و آبمیوه آشنا می سازیم.
کمپوت میوه و آبمیوه
برای آشنایی بهتر با خواص و مضرات کمپوت و آبمیوه، در ادامه به بررسی کامل جنبه های مثبت و منفی مصرف این دو فرآورده خواهیم پرداخت.
فواید کمپوت میوه
1. میان وعده بچه ها
بچه ها کمپوت میوه را بهتر از میوه خام و تازه می خورند و علاقه بیشتری به آن نشان می دهند. کمپوت ها نیز حاوی ویتامین هستند و نمی توان آن ها را فاقد ویتامین و مواد مغذی دانست. از این رو مصرف کمپوت برای بچه های که حتی با تزیین میوه به مصرف میوه به هیچ عنوان علاقه نشان نمی دهند، یک مزیت بزرگ محسوب می شود.
2. جبران ویتامین C
خواص ویتامین C بر اثر حرارت دیدن، نابود می شود؛ اما تولید کنندگان کمپوت میوه، برای جبران ویتامین C از بین رفته کمپوت، به آن ها اسید اسکوربیک می افزایند؛ بنابراین، کمپوت های صنعتی نیز به اندازه میوه های تازه ویتامین C دارند.
3. خواص آنتی اکسیدانی
پیش سازهای ویتامین A نیز در کمپوت میوه یافت می شوند و به عبارتی دیگر کمپوت شدن میوه، این ترکیبات را از بین نمی برد. در میان این پیش سازها می توان به کاروتنوئیدها اشاره کرد. این ترکیبات در میوه های نارنجی یا قرمز نظیر زردآلو، گریپ فروت، هلو و … وجود دارد. این ترکیبات به علت دارا بودن خواص آنتی اکسیدانی از ابتلا به سرطان پیشگیری کرده و پیری را به تعویق می اندازد.
4. هضم راحت تر
میوه حاوی مقادیر زیادی فیبر است و درجه حرارت زیاد موجب می شود این ترکیبات مغذی بیشتر و بهتر جذب بدن شوند. از این رو، افرادی که سیستم گوارش ضعیفی دارند، به مصرف کمپوت میوه بیشتر تمایل نشان می دهند و خوردن کمپوت برای آن ها راحت تر است.
بیشتر بدانید: مواد غذایی حاوی فیبر؛ کدام میوه ها و خوراکی ها فیبر بالایی دارند؟
معایب کمپوت میوه
- افزایش قند خون
میوه کمپوت شده و شربت آن دارای مواد قندی زیادی است که استفاده از آن برای بیماران مبتلا به دیابت و افراد دارای اضافه وزن بسیار خطر آفرین است. نه تنها افراد دیابتی، بلکه افراد با قند خون متعادل نیز نباید در مصرف کمپوت میوه زیاده روی کنند.
لازم به ذکر است که افزایش ناگهانی قند خون با مصرف کمپوت، اگرچه باعث انرژی کاذب در فرد می شود، اما عوارض خطرناک آن می تواند فرد را درگیر کند. از این رو، بهتر است به جای کمپوت از میوه های تازه که دارای قند پایین تر و فیبر بیشتری هستند، استفاده کنید.
- بروز حساسیت
کمپوت ها حاوی مواد انواع مواد نگهدارنده هستند که باعث می شود برای زمان بیشتری قابل استفاده باشند. اگر بیمار یا هر فرد سالمی به مواد نگهدارنده یا رنگ های مجاز خوراکی آن حساسیت داشته باشد این عوامل همگی می توانند به بد شدن حال فرد منجر شود.
- واکنش شیمیایی
هنگامی که درب قوطی کمپوت را باز کردید می بایست محتویات آن را درون ظرف شیشه ای بریزید؛ زیرا در اثر باز شدن در کمپوت، اسید میوه در مجاورت با اکسیژن هوا، سریعا با دیواره قوطی واکنش می دهد و ترکیبات سمی تولید می کند.
- کاهش ویتامین های حساس به حرارت
در کمپوت، میوه به دلیل حرارت دیدن، مقداری از ویتامین های حساس به حرارت خود را از دست می دهد. از این رو، اگر قصد شما از خوردن کمپوت، تمین ویتامین های تقویت کننده سیستم دفاعی بدن است، با این کار فقط مقداری فیبر و اندکی شکر به عنوان منبع انرژی دریافت می کنید.
فواید مصرف آبمیوه
1. جذب سریع
آبمیوه علاوه بر اینکه ارزش غذایی بالایی دارد، زودتر و بهتر از میوه جذب بدن می شود.
2. مکمل مناسب در رژیم لاغری
در صورتی که دنبال کاهش وزن بوده و مدام به فکر تامین ویتامین های مورد نیاز بدن خود هستید، آبمیوه ها بهترین انتخاب هستند.
3. مناسب برای افراد با مسائل گوارشی
مصرف آبمیوه نیز به دلیل نداشتم فیبر، برای کسانی که از مسائل معده رنج می برند مناسب است.
معایب آبمیوه
- افزایش سطح قند خون
قند به کار رفته در بسیاری از آبمیوه های صنعتی، مصنوعی است و مصرف بیش از حد این مواد می تواند میزان قند خون شما را افزایش دهد. پس توصیه می شود از آبمیوه های طبیعی استفاده شود.
- میزان ویتامین کمتر
میوه سرشار از ویتامین های مختلف است و بسیاری از این ویتامین ها نظیر ویتامین C، در مجاورت هوا خاصیت خود را از دست می دهند. از این رو، دریافت آب میوه ها با کاهش میزان ویتامین آن ها همراه است.
- افت میزان فیبر بدن و مسائل گوارشی
آبمیوه ها برعکس میوه ها فیبر زیادی ندارند بنابراین نمی توانند به طور کامل جایگزین میوه ها شوند. به همین علت است که پس از مدتی مصرف آبمیوه، در صورتی که میوه کافی مصرف نکنید، بدن شما با افت فیبر رو به رو شده و مسائلی نظیر یبوست را به وجود می آورد.
سخن آخر
در این مطلب مزایا و معایب کمپوت میوه و آبمیوه بررسی شد؛ در اینجا در پاسخ به سوال ابتدایی که مصرف کمپوت بهتر است یا آبمیوه؟ باید گفت که قطعا مصرف میوه! مگر آنکه مسائل گوارشی داشته باشید و پزشک شما را به مصرف کمپوت و آبمیوه توصیه کند. بنابراین به هیچ عنوان این دو فرآورده جایگزین میوه تازه نمی شوند. شما چه نظری در این باره دارید؟ لطفا نظرات خود را با ما و دیگر کاربران خبرنگاران به اشتراک بگذارید.
شما می توانید با فهرست کامل میوه های کم قند و پر قند و میوه های نفاخ در خبرنگاران نیز آشنا شوید.
منبع: setare.com