راهنمای خرید در دهلی، هند (قسمت اول)
به گزارش آسمان فارس، دهلی، دومین کلان شهر بزرگ هند و یکی از قدیمی ترین شهرهای جهان است. این شهر آمیخته ای از جوامع سنتی و مدرن است و همین تفاوت ها و جذابیت های فرهنگی، آن را به یک مقصد گردشگری محبوب و متفاوت تبدیل نموده است. در ادامه با مراکز خرید و بازارهای مشهور دهلی آشنا می شویم. با خبرنگاران همراه باشید.
دهلی شهری پر از شور و هیجان زندگی است. مرکز هند، علاوه بر مراکز خرید مجلل و بزرگ، بازارها و بازارچه های سنتی و روز هم دارد که بخش زیادی از داد و ستد و خرید این شهر در این بازارچه ها انجام می گردد. این بازارها علاوه بر اینکه مکانی برای خرید هستند، مکان هایی فرهنگی هم محسوب می شوند که در آنها می توانید سبک زندگی اهالی را از نزدیک ببینید.
اگر بخواهیم همه بازارهای دهلی را معرفی می کنیم، لیست بلندبالایی می گردد که در سفر چند روزه به دهلی، سر زدن به همه آنها امکان پذیر نیست. فرقی نمی نماید که جهانگرد باشید یا از اهالی شهر، عاشق خرید باشید یا قصد خرید نداشته باشید، تحت هر شرایطی، گشت و گذار در این بازارچه ها، فعالیت لذت بخش و متفاوتی است.
در ادامه با ده مورد از برترین بازارها و بازارچه های دهلی آشنا می شویم.
بازار دیلی هات (Dilli Haat)
دیلی هات یک بازار روباز غذا و صنایع دستی در دهلی است که به وسیله شرکت توسعه گردشگری و حمل و نقل دهلی اداره می گردد. برخلاف سایر بازارهای سنتی هفتگی، این بازار، دائمی است و در مراکز تجاری جنوب دهلی قرار گرفته است. بعضی از غرفه های بازار، دائمی هستند اما بعضی از آنها هر 15 روز یک بار تغییر می نمایند. در این بازار محصولات مختلفی مانند صنایع دستی چوبی، انواع پارچه های ابریشمی و پشمی، جواهرات، صنایع دستی فلزی، ظروف برنجی و... به فروش می رسد. در این بازار یک بخش نمایشگاهی هم وجود دارد که به نمایش آثار هنری و صنایع دستی اختصاص دارد.
این بازار به وسیله ایستگاه متروی INA قابل دسترسی است و هفت روز هفته از ساعت 10:30 صبح تا 10 شب فعالیت می نماید.
بازار پالیکا (Palika) و بازارچه Janpath
بازار Janpath یکی از بازارهای قدیمی و مشهور دهلی است. این منطقه بیشتر مورد توجه جوانان قرار گرفته است زیرا بیشتر محصولاتی مانند زیورآلات و لباس زنانه و مردانه دارد. در این بازار حتی با کمترین بودجه هم می توانید چیزی مناسب برای خریدن پیدا کنید. این بازار علاوه بر جهانگرد های داخلی و اهالی دهلی، برای گردشگران خارجی هم بسیار مجذوب کننده است. علاوه بر لباس و زیورآلات، کالاهای متنوعی چون ساعت، کفش های ورزشی و وسایل دکوری هم در این بازار پیدا می گردد.
بازار پالیکا یک بازار زیرزمینی است که در حدود 380 غرفه دارد. محصولات مختلفی در این بازار به فروش می رسد اما بیشتر غرفه ها به فروش لوازم الکترونیکی و لباس اختصاص دارد. این بازار اواخر دهه 1970 ساخته شده است اما از حدود سال 1980 استقبال از آن بسیار کم شده است زیرا تعداد زیادی مرکز خرید بزرگ و مدرن در سراسر دهلی افتتاح شده اند.
این بازار در لحظه از 15 هزار نفر میزبانی می نماید و بسیاری از گردشگران خارجی هم از آن بازدید می نمایند. در واقع این بازار به عنوان مکانی برای خرید مقرون به صرفه شناخته می گردد. البته به این نکته توجه کنید که در این بازار جنس های تقلبی هم به وفور یافت می گردد مثل اجناس دزدی، محصولات غیرقانونی، برندهای تقلبی، سی دی ها و نرم افزارهای قلابی و... . با وجود اینکه پلیس چند وقت یک بار این بازار را بازرسی می نماید تا از فروش محصولات غیرقانونی و جعلی جلوگیری گردد، باز هم خرید و فروش غیرقانونی در این بازار وجود دارد.
بهتر است که از این بازار لوازم الکترونیکی نخرید چرا که احتمال تقلبی بودن آنها وجود دارد. محصولاتی که از نظر ظاهری تفاوتی با نمونه اصل ندارند اما معمولا بعضی از قطعات داخلی آنها جابه جا شده است.
نزدیک ترین ایستگاه مترو بازار Janpath ایستگاه Janpath و نزدیک ترین ایستگاه مترو به بازار پالیکا ایستگاه Rajiv Chowk است.
بازار South Extension
این بازار یکی از شیک ترین بازارهای جنوب دهلی است. این بازار به دو قسمت تقسیم می گردد؛ South Ex-I و South Ex-II. فروشگاه های زیادی از برندهای مشهور بین المللی و داخلی هند در این بازار وجود دارند. اینجا مکانی عالی برای عاشقان خرید است که البته برای خرید بودجه کافی دارند. این بازار، دوشنبه ها تعطیل است. نزدیک ترین ایستگاه های مترو به این بازار، ایستگاه های Jangpura و AIIMS هستند.
بازار خان
این بازار در سال 1951 پایه گذاری شده و به افتخار خان عبدالجبار خان، یکی از فعالان جنبش استقلال طلبی هند، نام گذاری شده است. این منطقه یکی از گران ترین مراکز تجاری در دهلی است و در سال 2010 به عنوان بیست و یکمین خیابان گران جهان انتخاب شده است.
این بازار بیشتر محل رفت و آمد و خرید طبقات مرفه هند و گردشگران خارجی مرفه است. در این بازار انواع کالاها از قبیل پوشاک قومی و محلی، لوازم خانگی، وسایل ورزشی و... عرضه می گردد. تعداد زیادی کافه و رستوران هم در این مرکز وجود دارند. این بازار تقریبا در مرکز شهر و نزدیک دروازه هند واقع شده است. اطراف آن را مجتمع های مسکونی دولتی و خصوصی در بر گرفته اند. برای دسترسی به این بازار می توانید از مترو بهره ببرید. نزدیک ترین ایستگاه مترو به این بازار، به همین نام یعنی بازار خان، نام گذاری شده است.
قرول باغ (Karol Bagh)
قرول باغ یک منطقه تجاری و مسکونی در دهلی است که به خاطر خیابان های خریدش معروفیت دارد. از میان این خیابان ها می توان به بازار غفار و خیابان اجمل خان اشاره نمود.
این بازار محصولات متنوعی برای سلیقه های مختلف دارد. تقریبا هر چیزی که فکر کنید در این محدوده پیدا می گردد. اگر در پی برندهای مشهور بین المللی و پوشاک مد روز هستید، به خیابان اجمل خان سر بزنید. اگر می خواهید کتاب بخرید یا کتاب های قدیمی خود را بفروشید، از خیابان Arya Samaj تماشا کنید. در خیابان Bank Street هم می توانید انواع زیورآلات و جواهرات را بخرید. بازار غفار که در نزدیکی این منطقه قرار گرفته است، یکی از محبوب ترین بخش های شهر دهلی برای خرید محصولات وارداتی است.
نزدیک ترین ایستگاه مترو به این منطقه، ایستگاه قرول باغ است.
در قسمت های بعدی مقاله لیست بازارهای دهلی را ادامه می دهیم و تعدادی از بزرگ ترین مراکز خرید و اوت لت های دهلی را معرفی می کنیم.
منبع: کجارو / amazingindiablog.in